+36 20 350 1350
Több mint 30 év szakmai tapasztalat – 0-24 órás ügyeleti szolgálat – akár 1 órán belüli kiszállás

Duguláselhárítás igazi szakemberektől, profi eszközökkel

A dugulás az egyik legkellemetlenebb probléma, ami egy háztartásban jelentkezhet, és természetes, hogy mindenki azonnali megoldást szeretne rá.

Fontos viszont tudni, hogy kétféle duguláselhárító elérhető ma:

  • a képzett vízszerelő szakember, aki elvégezte a szükséges tanulmányokat, és valóban ért a duguláselhárításhoz;
  • és az a duguláselhárító, aki iskolát ugyan nem végzett, de beszerzett néhány eszközt, és látta már párszor, hogyan működik a folyamat – azonban ha komolyabb feladatot kap, akkor tanácstalanul széttárja a kezét.

Büszkék vagyunk rá, hogy a mi vízszerelő, vízvezeték szerelő kollégáink egyértelműen az első kategóriába tartoznak, és hogy nem keletkezett még olyan dugulás, amit ne tudtunk volna elhárítani.

Hívd duguláselhárító szakembereinket!

WC dugulás >>>

A duguláselhárítás egyik leggyakrabban előkerülő területe a WC: keress minket, mi pedig profi eszközökkel felszerelve érkezünk hozzád, hogy megoldjuk a problémát.

Csatornatisztítás >>>

Szennyeződések eltávolítása, dugulások, vagy dugulást kialakító tényezők megszüntetése: kérd profi vízszerelő szakemberek segítségét az ilyen jellegű feladatokhoz.

Lefolyótisztítás >>>

Eldugult a lefolyó? Ne nyúlj azonnal mindenféle vegyszerhez, és a házi praktikákkal is csak óvatosan! Kérd inkább szakértő duguláselhárítóink segítségét!

A csatornával kapcsolatos feladatokat is ránk bízhatod!

Csatornázás >>>

Légcsatorna, szennyvízcsatorna, esővízcsatorna… bármilyen csatorna kiépítésével vagy karbantartásával tudsz minket keresni!

Csőtörés >>>

Vizesedik a fal, vagy csak nagyon megnőtt az utóbbi időben a vízfogyasztás? Precíz, műszeres beméréssel könnyedén tudjuk azonosítani a csőtörés helyét, majd meg is oldani a problémát.

Szennyvíz csatorna >>>

Szennyvízcsatornák szakszerű kivitelezése, kiépítése, tisztítása, karbantartása profi szakemberektől! Hívj minket, vagy kérj tőlünk visszahívást most!

Számíthatsz ránk minden egyéb vízszerelési munka kapcsán!

Vízvezeték szerelő, vízszerelő >>>

Bármilyen vízszereléssel, vízvezeték szereléssel kapcsolatos feladatod van számunkra, hívj minket bátran, mi pedig elvégezzük Neked!

WC tartály szerelés, csere, javítás >>>

Legyen szó bármilyen márkájú, típusú, felépítésű WC tartályról, mi bármelyik szerelésében, javításában segítséget tudunk nyújtani ügyfeleinknek.

Darálós WC javítás, szerelés >>>

Eldugult, vagy csak nem működik a darálós WC? Legyen szó bármilyen meghibásodásról, hívd vízszerelőinket minél hamarabb!

Fürdőkád felújítás >>>

Javítani kell a régi fürdőkádat? Új bevonatra van szükség, vagy a lefolyókat kell cserélni? Vízszerelő kollégáink várják megkeresésed!

Budapesti kerületek és Pest megyei települések, ahonnan a leggyakrabban kérik duguláselhárítóink segítségét:

Duguláselhárítás a X. kerületben >>>

Vannak kellemetlen témák, melyekkel mégis foglalkozni kell: ilyen a dugulás is. Egy eldugult lefolyó, vagy ne adj’ Isten WC borzasztó nagy fennakadást képes okozni, és ez nem olyan probléma, amit egymagunk meg tudunk oldani.

Duguláselhárítás Csepel >>>

A dugulás egy olyan esemény, amelynek a legkevésbé sem szoktunk örülni. Mit lehet tenni ilyenkor? Házi megoldásokat vagy szakembert válasszunk? Cikkünk erre az választ!

Duguláselhárítás Újpest >>>

Egy dugulás soha nem jön jókor. Azonnali megoldást követel, mégpedig szakértőktől. Vajon miket szabad ilyenkor csinálni? Hogyan lehet megelőzni? Kit hívj, ha megtörtént a baj?

Duguláselhárítás Vecsés >>>

A dugulás bármikor, bárkinél kialakulhat, lakjon akár a fővárosban, akár annak vonzáskörzetében. Profi duguláselhárításért hívj minket bátran Vecsésről is!

Hívj minket, és kérd duguláselhárítóink segítségét!

Egyetlen telefonba, vagy egy ingyenes visszahívás kérésedbe kerül, és máris meg tudjuk beszélni a részleteket.

Melyik helyiségben jelentkezett a dugulás?

Mióta áll fenn a probléma?

Próbáltad már valamilyen módszerrel elhárítani?

Milyen eszközt, vagy szert használtál?

SOS segítségre van szükséged?

Hívj minket azonnal, mi pedig akár 1 órán belül kiérkezünk hozzád!

Hogyan történik a duguláselhárítás?

A dugulás mértékétől, fajtájától függően fogjuk megoldani a problémát a Te otthonodban is!

Alapvetően három különböző berendezést szoktunk használni.

  • Nagy nyomású ipari pumpa: ez hasonló elven működik, mint a háztartási WC pumpa. Ebben az esetben egy rendkívül erős vízsugár segítségével túlnyomást okozunk a csőben, ezzel megszűntetve a dugulást.
  • Spirálos duguláselhárító berendezés: más néven csőgörény. Egy acélspirálról beszélünk ebben az esetben, ami végigmegy a csőben, és közben folyamatosan leszedi a falról a szennyeződéseket, magát a dugulást pedig úgymond „ledarálja”.

Víztúlnyomásos (woma) berendezés: ezzel már az igazán nagy átmérőjű csövekben keletkezett dugulásokat szoktuk megszüntetni, azáltal, hogy gyakorlatilag szétvágjuk a dugulást a vízsugárral.

Fontos tudni: a házi duguláselhárító szer is okozhat még nagyobb dugulást!

Furcsának tűnik ez a kijelentés?

Pedig így van, és ennek sajnos sokszor a saját szemünkkel láttuk a bizonyítékát.

A legtöbb duguláselhárító szer azon az elven működik, hogy a dugulást valamilyen zsírosodást okozza, ami ellen egy lúgos anyaggal lehet felvenni a harcot.

A probléma az, hogy sok esetben a lúgos szer nem feloldja a zsíros anyagot, hanem keveredik vele, ezzel létrehozva egy rendkívül kemény dugót – amit már sajnos szinte lehetetlen eltűntetni a hagyományos módokon (erről bővebben kicsit lentebb).

Vigyázni kell a kézi duguláselhárító eszközökkel is!

Elérhetőek a nagyobb barkácsáruházakban 5-6, de akár 7-8 méter hosszú, duguláselhárításra kifejlesztett vékony spirálok, amiket sokan előszeretettel használnak mielőtt még duguláselhárító szakemberhez fordulnának.

A fő probléma ezekkel a kézi eszközökkel, hogy a kezelésük nagyon komoly körültekintést igényel: jobbra tekerve őket folyamatosan haladnak a csőben, ám egy bizonyos hossz után muszáj megfordítani a tekerés irányát.

Miért?

Mert ha nem tesszük, akkor a spirál egyszerűen szétnyílik a csőben, nekifeszül a falnak, és gyakorlatilag soha többé nem lehet onnan kiszedni – és ekkor is már csak a csőbontás marad az egyetlen lehetőségünk.

Egy párezer forintos eszköz tehát több százezres károkat is okozhat, éppen ezért kell tapasztalt vízszerelők segítségét kérnünk a házi praktikák helyett.

Mi történik, ha nem lehet megoldani a dugulást?

Olyan nincs, hogy magadra hagynánk a problémával: még abban az esetben sem, ha a fenti módszerek nem válnának be.

Előfordulhat, hogy a dugulás olyan erőssé válik, hogy semmilyen eszközzel nem lehet azt megszüntetni – ilyet okozhat például a nem megfelelő duguláselhárító szerek használata, amik nemhogy nem segítenek, de még ráadásul beton keménységűvé is teszik a dugulást.

Ebben az esetben van szükség csőbontásra, azonban speciális műszereinknek köszönhetően meg tudjuk oldani, hogy csak azon a területen kelljen megbontani a falat, ahol az valóban indokolt, hogy ekkor se kelljen túl komoly plusz költségekkel és kellemetlenségekkel számolnod.

Hívj minket, vagy kérj visszahívást most!

Szakképzett vízszerelőink, vízvezeték szerelőink profi eszközökkel végzik a duguláselhárítást minden ügyfelünknek, az általunk kiállított számlákat pedig a biztosítók is elfogadják.

Ne hagyd, hogy a dugulás az utadba álljon – bízd profikra a feladatot!

Keress minket, és sürgős esetben akár 1 órán belül kiérkezünk hozzád!

Kollégáink várják hívásodat!

Kérj itt visszahívást!

Szakembereink Budapest és Pest megyében vállalják bárminemű víz-, gáz- és fűtésszerelési munka elvégzését ügyfeleinknek.

Hívjon minket az alábbi településekről bizalommal:

Abony, Acsa, Albertirsa, Alsónémedi, Apaj, Áporka, Aszód, Bag, Bénye, Bernecebaráti, Biatorbágy, Budajenő, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Budapest, Bugyi, Cegléd, Ceglédbercel, Csemő, Csévharaszt, Csobánka, Csomád, Csömör, Csörög, Csővár, Dabas, Dánszentmiklós, Dány, Délegyháza, Diósd, Domony, Dömsöd, Dunabogdány, Dunaharaszti, Dunakeszi, Dunavarsány, Ecser, Érd, Erdőkertes, Farmos, Felsőpakony, Fót, Galgagyörk, Galgahéviz, Galgamácsa, Göd, Gödöllő, Gomba, Gyál, Gyömrő, Halásztelek, Herceghalom, Hernád, Hévizgyörk, Iklad, Inárcs, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Isaszeg, Jászkarajenő, Kakucs, Kartal, Káva, Kemence, Kerepes, Kiskunlacháza, Kismaros, Kisnémedi, Kisoroszi, Kistarcsa, Kocsér, Kőröstetétlen, Kosd, Kóka, Kóspallag, Leányfalu, Letkés, Lórév, Maglód, Majosháza, Makád, Márianosztra, Mende, Mikebuda, Mogyoród, Monor, Nagybörzsöny, Nagykáta, Nagykőrös, Nagykovácsi, Nagymaros, Nagytarcsa, Nyáregyháza, Nyársapát, Őrbottyán, Örkény, Pánd, Páty, Pécel, Penc, Perbál, Perőcsény, Péteri, Pilis, Pilisborosjenő, Piliscsaba, Pilisjászfalu, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pilisvörösvár, Pomáz, Püspökhatvan, Püspökszilágy, Pusztavacs, Pusztazámor, Pócsmegyer, Ráckeve, Rád, Remeteszőlős, Solymár, Sülysáp, Szada, Százhalombatta, Szentendre, Szentlőrinckáta, Szentmártonkáta, Szigetbecse, Szigetcsép, Szigethalom, Szigetmonostor, Szigetszentmárton, Szigetszentmiklós, Szigetújfalu, Szob, Sződ, Sződliget, Szokolya, Sóskút, Táborfalva, Tahitótfalu, Taksony, Tápióbicske, Tápiógyörgye, Tápióság, Tápiószecső, Tápiószele, Tápiószentmárton, Tápiószőlős, Tárnok, Tatárszentgyörgy, Telki, Tésa, Tinnye, Tök, Tököl, Törökbálint, Törtel, Tura, Tóalmás, Újhartyán, Újlengyel, Újszilvás, Üllő, Úri, Üröm, Vác, Vácduka, Vácegres, Váchartyán, Váckisújfalu, Vácrátót, Vácszentlászló, Valkó, Vámosmikola, Vasad, Vecsés, Veresegyház, Verőce, Verseg, Visegrád, Zebegény, Zsámbék, Zsámbok, Ócsa
T

gyártók