+36 20 350 1350 +(36) 1-343-9991
Több mint 30 év szakmai tapasztalat – 0-24 órás ügyeleti szolgálat – akár 1 órán belüli kiszállás

Darálós WC javítás, szerelés profi szinten

Vannak olyan esetek, amikor a körülmények nem teszik lehetővé, hogy hagyományos módszereket alkalmazzunk, legyen szó bármiről is.

Ilyenkor jöhetnek az alternatív, áthidaló megoldások, amik elmésen megoldják ezeket az akadályokat olyan módszerrel, amire talán nem is gondoltál.

A darálós WC is egy ilyen eszköz, hiszen két olyan problémára is megoldást nyújt, amik akár teljes egészében is ellehetetlenítenék az illemhely, illetve bármilyen más vizes berendezés használatát.

Hogy konkrétan megnevezzük ezt a két esetet:

  • mikor a vizesblokk mélyen, a csatornarendszer szintje alatt van,
  • illetve amikor az elvezető cső átmérője nem tenné lehetővé a WC használatát.

Mindkettő igen kellemetlen, hiszen egy szuterén vagy alagsori lakásban is szükség van tisztálkodásra és higiéniai kitérőkre, másrészt, ha az épület vagy az alsó szomszédok miatt lehetetlen a csőhálózat fejlesztése, a mosdóhasználat akkor is elengedhetetlen.

Nézzük meg kicsit közelebbről ezeket az eseteket!

Csatornaszint alatti vizesblokk

Bármennyire igyekszünk is, a fizika törvényeit sajnos nem lehet becsapni.

A víz mindig az alacsonyabban fekvő terület felé igyekszik, hacsak nem állja útját valami.

Normál esetben a rendszer gravitációs elven működik, vagyis azért folyik le a lefolyó, azért ürül ki a víz a kádból, illetve tudjuk lehúzni rendesen a vécét, mert a szennyvízelvezető és a csatorna alacsonyabban helyezkedik el a berendezéseknél.

Ha viszont egy szuterén vagy alagsori lakás, műhely, vagy bármi egyéb lejjebb található, mint a kifolyó vezeték, akkor baj van.

Ilyen esetben győz a nehézségi erő, tehát valamiféle megoldást kell találni.

A darálós WC lényegében egy olyan szennyvízátemelő berendezés, amely a bele kerülő vizet nyomás segítségével egy visszafolyás-gátló szelepen keresztül a szennyvízrendszerbe szivattyúzza, így oldva meg, hogy az a kifelé vezető rendszerbe kerüljön.

Ugyanúgy használható mosogató, zuhanyzó, kád, kézmosó esetében is, nem csak és kizárólag szaniterre köthető.

Így egy alacsonyabban fekvő vizesblokkból is a csatornarendszerbe juttatható a lefolyók tartalma.

Túl kicsi csőátmérő

Mi a helyzet akkor, ha a gravitációs elv működne ugyan, de a csőhálózat miatt lehetetlen lenne a vécéhasználat?

Ha például egy újonnan kialakított fürdőszoba esetén át kéne alakítani a lefolyócső-rendszert, de az alsó szomszéd nem járul hozzá, mert akkor nála is falat kellene bontani?

Ilyenkor kénytelen vagy rácsatlakozni arra a kisebb átmérőjű csőre, ami adott, viszont az egész biztosan nem bírná el egy WC terhelését.

Nem véletlenül szokás erre a célra tágabb csöveket használni, hiszen jóval nagyobb „csomagokat” szoktunk rajta leküldeni (szerintem mindenki tudja, mire gondolok).

Itt jön képbe a darálós WC rendszer, ugyanis az átemelő funkciója mellett, mint a neve is mutatja, egy turmixhoz hasonló forgó kés is megtalálható benne, hasonló célból.

A kések nagyon apróra aprítják, kvázi pépesítik a bekerült tartalmat, amiből így egy olyan massza keletkezik, mely már egy kis átmérőjű csövön is könnyedén lefolyik.

Tény, hogy ez így leírva nem egy gusztusos folyamat, de szükség van rá, máskülönben lehetetlen lenne megoldani az illemhelyhasználatot.

A darálós WC ellenségei

Nagyon fontos tudni, hogy a berendezés csak és kizárólag rendeltetésszerű használat mellett képes jól működni!

Ez alatt azt értem, hogy nem konyhamalac és nem szemétőrlő, tehát szennyvízen kívül más nem kerülhet bele.

Pelenkát, kendőt, fültisztítót, betétet, tampont, óvszert, ételmaradékot, szemetet, és bármilyen egyéb szilárd tárgyat egyébként sem ajánlatos lehúzni a vécén, ezen a rendszeren keresztül viszont kifejezetten tilos!

A szálak rátekerednek a forgókésre és a tengelyre, a nagyobb darabkák pedig megakasztják a villanymotort, ami akár tönkre is mehet ettől.

És ez ugyanúgy érvényes mind az olcsó, mind a drága darálós átemelő berendezésekre is!

Hacsak nem szeretnéd, hogy pár perc alatt mőködésképtelenné váljon a szerkezet, úgy tartózkodj az ilyen jellegű hulladékok bejuttatásától.

Ha darálós WC javítás, szerelés szükséges, ránk számíthatsz!

Akármennyire vigyázol is, hogy ne kerüljenek szilárd szennyeződések a darálós átemelőbe, egy bizonyos idő elteltével bizony jelentkezhetnek a meghibásodások.

Elzsírosodhat a csőrendszer, meghibásodhat a villanymotor, eltörhet a tengely, elromolhat a visszafolyásgátló szelep, és még ezer baja történhet.

Nagyon hasznosak és praktikusak ezek a berendezések, és ha vigyázol rájuk, akkor 8-10-12 évig is működhetnek, de egy idő után felmondhatják a szolgálatot.

Ilyenkor sem kell pánikba esni, hiszen itt vagyunk mi, akik szakértői vagyunk a vízzel és csatornahálózattal kapcsolatos problémáknak!

Akár javításról, akár beszerelésről, beüzemelésről van szó, hozzánk bármikor fordulhatsz, hiszen ez is a munkánk része.

Szeretnél új darálós WC rendszert telepíttetni, netán a már meglévőt javíttatnád?

Ne hagyd, hogy elússzon a probléma, szereléssel, javítással keress meg minket bizalommal akár már most!

Kérj itt visszahívást!

Szakembereink Budapest és Pest megyében vállalják bárminemű víz-, gáz- és fűtésszerelési munka elvégzését ügyfeleinknek.

Hívjon minket az alábbi településekről bizalommal:

Abony, Acsa, Albertirsa, Alsónémedi, Apaj, Áporka, Aszód, Bag, Bénye, Bernecebaráti, Biatorbágy, Budajenő, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Budapest, Bugyi, Cegléd, Ceglédbercel, Csemő, Csévharaszt, Csobánka, Csomád, Csömör, Csörög, Csővár, Dabas, Dánszentmiklós, Dány, Délegyháza, Diósd, Domony, Dömsöd, Dunabogdány, Dunaharaszti, Dunakeszi, Dunavarsány, Ecser, Érd, Erdőkertes, Farmos, Felsőpakony, Fót, Galgagyörk, Galgahéviz, Galgamácsa, Göd, Gödöllő, Gomba, Gyál, Gyömrő, Halásztelek, Herceghalom, Hernád, Hévizgyörk, Iklad, Inárcs, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Isaszeg, Jászkarajenő, Kakucs, Kartal, Káva, Kemence, Kerepes, Kiskunlacháza, Kismaros, Kisnémedi, Kisoroszi, Kistarcsa, Kocsér, Kőröstetétlen, Kosd, Kóka, Kóspallag, Leányfalu, Letkés, Lórév, Maglód, Majosháza, Makád, Márianosztra, Mende, Mikebuda, Mogyoród, Monor, Nagybörzsöny, Nagykáta, Nagykőrös, Nagykovácsi, Nagymaros, Nagytarcsa, Nyáregyháza, Nyársapát, Őrbottyán, Örkény, Pánd, Páty, Pécel, Penc, Perbál, Perőcsény, Péteri, Pilis, Pilisborosjenő, Piliscsaba, Pilisjászfalu, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pilisvörösvár, Pomáz, Püspökhatvan, Püspökszilágy, Pusztavacs, Pusztazámor, Pócsmegyer, Ráckeve, Rád, Remeteszőlős, Solymár, Sülysáp, Szada, Százhalombatta, Szentendre, Szentlőrinckáta, Szentmártonkáta, Szigetbecse, Szigetcsép, Szigethalom, Szigetmonostor, Szigetszentmárton, Szigetszentmiklós, Szigetújfalu, Szob, Sződ, Sződliget, Szokolya, Sóskút, Táborfalva, Tahitótfalu, Taksony, Tápióbicske, Tápiógyörgye, Tápióság, Tápiószecső, Tápiószele, Tápiószentmárton, Tápiószőlős, Tárnok, Tatárszentgyörgy, Telki, Tésa, Tinnye, Tök, Tököl, Törökbálint, Törtel, Tura, Tóalmás, Újhartyán, Újlengyel, Újszilvás, Üllő, Úri, Üröm, Vác, Vácduka, Vácegres, Váchartyán, Váckisújfalu, Vácrátót, Vácszentlászló, Valkó, Vámosmikola, Vasad, Vecsés, Veresegyház, Verőce, Verseg, Visegrád, Zebegény, Zsámbék, Zsámbok, Ócsa
T

gyártók