+36 20 350 1350 +(36) 1-343-9991
Több mint 30 év szakmai tapasztalat – 0-24 órás ügyeleti szolgálat – akár 1 órán belüli kiszállás

Szennyvíz csatorna szakszerű telepítése

A szennyvízelvezetés minden ingatlan esetében az egyik olyan esszenciális elem, ami nélkül ma már nemigen képzelhető el egy komfortos élet.

Természetesen sokan használnak még ma is emésztőt, hiszen ahol nincs kiépítve központi csatornarendszer, ott csak ez az alternatíva létezik.

De azért általánosságban elmondható, hogy az ország jelentős részében ma már a csatorna is az alapvető közműhálózat része, avagy az lesz a közeljövőben.

Azonban az emésztő használata, mindamellett, hogy súlyosan talajvízszennyező lehet, ha szivárog, még drága is, hiszen túl azon, hogy időről időre üríttetni kell, még külön talajterhelési adóval is sújtva van, amennyiben található elérhető közelségben kiépített csatorna.

A csatlakozásra általában azért van adva némi türelmi idő, de ettől még jobb minél hamarabb megcsináltatni.

Azonban a szennyvíz csatorna nem csak ennyiből áll, hiszen a házban, lakásban található vizes pontokat is alaposan és körültekintően kell a gyűjtőcsőbe vezetni, hacsak nem akarsz váratlan, és igen kellemetlen meglepetésekbe botlani.

Szennyvíz csatorna kiépítésének nehézségei

Mikor a kivezető, a fő vezetékre csatlakozó csövet telepítik, vannak olyan dolgok, melyeket nagyon fontos szem előtt tartani.

Az első és legfontosabb: a talajviszonyok, ebből következően pedig a megfelelő lejtés.

Ha nincs kellő lejtése a szennyvízcsőnek, az több szempontból is kellemetlen mind abban az esetben, ha túl meredek, és akkor is, ha túlzottan sík.

Mikor túl nagy az esés, akkor a víz sokkal hamarabb elfolyik, mint kellene, és a szilárdabb darabok hátramaradnak, ami kiváló táptalaja a dugulásoknak.

A hátramaradó dolgok szépen halmozódni kezdenek, míg végül jelentős átmérő-csökkenést, majd pedig elzáródást okoznak, és lehet csatornatisztítót hívni.

Ellenben, ha a cső síkban van, netán a lakás felé lejt, akkor teljesen egyértelmű a helyzet: soha az életben nem fog semmi távozni, hanem vissza folyik, és igen hamar túlfolyást okoz.

Érdemes továbbá tartózkodni a 90°-os könyökcsövektől, mert minél élesebb egy ilyen kanyarulat, annál szívesebben ragadnak benne a nagyobb szennyeződések.

Valamint a növényzetet is figyelembe kell venni, hiszen a fák, bokrok gyökerei, amik esetleg a csatornacső közelébe, netán fölé kerülnek, egy idő után deformálhatják, sőt, át is törhetik annak falát.

Kivezetés a lakásból

Nagyon nem mindegy továbbá, hogy a különböző vízhasználati pontokról, mint például mosogató, kézmosó, háztartási gépek, kád vagy zuhanyzó, hogyan van kivezetve a szennyvízlefolyó, illetve hogyan csatlakoznak ezek a gyűjtőcsőre.

Ha ugyanis a kivitelezéskor nem fordítottak kellő figyelmet a csatlakozások, illesztések pontosságára, a megfelelő szigetelésre és tömítésre, akkor szivárgás jelentkezhet.

Mivel itt rejtett csövekről beszélünk, így lehetséges, hogy észre sem veszed a problémát, csak akkor, amikor a szennyvíz már eláztatta az alapot, a födémet a burkolat alatt, és nedvesedni kezdtek a falak, vagy beázott az alsó szomszéd.

Az ilyen kellemetlen helyzetek elkerülése érdekében vagy azt teheted, hogy időről időre kivizsgáltatod a csőrendszer állapotát, vagy pedig pénzt és kényelmet nem kímélve felújíttatod a vezetékeket.

Ez sok bontással és kosszal jár, azonban egy régi ingatlan esetében lehet, hogy ezen jobb túlesni, és kicseréltetni a csatlakozó csöveket olyanokra, amik időtálló anyagból készültek.

A régi vascsövek egy idő után értelemszerűen megadják magukat az időnek és a nedvességnek, a rozsdásodás előrehaladtával pedig elrepedhetnek, kilyukadhatnak.

PVC csövekre cseréltetni a régieket egy meglehetősen nagyszabású felújítás, ez tény, de a magad és környezeted érdekében megéri.

Szennyvíz csatorna kiépítésével, javításával keress meg minket!

Szükségessé vált, hogy ki legyen vezetve a szennyvíz csatorna a házadból?

Ne bízd szakképzetlen emberre, mert abból akár rövid távon is károd származhat!

Építkezel, és azt szeretnéd, hogy a szennyvíz megfelelően el legyen vezetve a lefolyóidból a kivezető csőbe?

Netán felújítanád, és a több évtizedes csőrendszeredet modern, időtálló csövekre cserélnéd?

Bármi legyen is a szennyvízelvezetéssel kapcsolatos gondod, óhajod, hozzánk fordulhatsz bizalommal.

Hosszú évek tapasztalata áll a hátunk mögött a vízvezeték szerelésben, és ennek természetesen a csatorna is a része.

Ha azt szeretnéd, hogy megfelelő pontossággal, precizitással és szakértelemmel legyen a csatornázásod kivitelezve, feltétlenül keress fel bennünket.

Hozzáértő munkatársaink bármikor fogadják hívásodat, hogy minél előbb meg tudjuk beszélni, mikor mehetünk ki hozzád felmérni, és elkezdeni a munkát.

Hívj minket bátran telefonon, és biztos lehetsz benne, hogy a szennyvíz csatornád a lehető legjobb kezekben lesz!

Kérj itt visszahívást!

Szakembereink Budapest és Pest megyében vállalják bárminemű víz-, gáz- és fűtésszerelési munka elvégzését ügyfeleinknek.

Hívjon minket az alábbi településekről bizalommal:

Abony, Acsa, Albertirsa, Alsónémedi, Apaj, Áporka, Aszód, Bag, Bénye, Bernecebaráti, Biatorbágy, Budajenő, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Budapest, Bugyi, Cegléd, Ceglédbercel, Csemő, Csévharaszt, Csobánka, Csomád, Csömör, Csörög, Csővár, Dabas, Dánszentmiklós, Dány, Délegyháza, Diósd, Domony, Dömsöd, Dunabogdány, Dunaharaszti, Dunakeszi, Dunavarsány, Ecser, Érd, Erdőkertes, Farmos, Felsőpakony, Fót, Galgagyörk, Galgahéviz, Galgamácsa, Göd, Gödöllő, Gomba, Gyál, Gyömrő, Halásztelek, Herceghalom, Hernád, Hévizgyörk, Iklad, Inárcs, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Isaszeg, Jászkarajenő, Kakucs, Kartal, Káva, Kemence, Kerepes, Kiskunlacháza, Kismaros, Kisnémedi, Kisoroszi, Kistarcsa, Kocsér, Kőröstetétlen, Kosd, Kóka, Kóspallag, Leányfalu, Letkés, Lórév, Maglód, Majosháza, Makád, Márianosztra, Mende, Mikebuda, Mogyoród, Monor, Nagybörzsöny, Nagykáta, Nagykőrös, Nagykovácsi, Nagymaros, Nagytarcsa, Nyáregyháza, Nyársapát, Őrbottyán, Örkény, Pánd, Páty, Pécel, Penc, Perbál, Perőcsény, Péteri, Pilis, Pilisborosjenő, Piliscsaba, Pilisjászfalu, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pilisvörösvár, Pomáz, Püspökhatvan, Püspökszilágy, Pusztavacs, Pusztazámor, Pócsmegyer, Ráckeve, Rád, Remeteszőlős, Solymár, Sülysáp, Szada, Százhalombatta, Szentendre, Szentlőrinckáta, Szentmártonkáta, Szigetbecse, Szigetcsép, Szigethalom, Szigetmonostor, Szigetszentmárton, Szigetszentmiklós, Szigetújfalu, Szob, Sződ, Sződliget, Szokolya, Sóskút, Táborfalva, Tahitótfalu, Taksony, Tápióbicske, Tápiógyörgye, Tápióság, Tápiószecső, Tápiószele, Tápiószentmárton, Tápiószőlős, Tárnok, Tatárszentgyörgy, Telki, Tésa, Tinnye, Tök, Tököl, Törökbálint, Törtel, Tura, Tóalmás, Újhartyán, Újlengyel, Újszilvás, Üllő, Úri, Üröm, Vác, Vácduka, Vácegres, Váchartyán, Váckisújfalu, Vácrátót, Vácszentlászló, Valkó, Vámosmikola, Vasad, Vecsés, Veresegyház, Verőce, Verseg, Visegrád, Zebegény, Zsámbék, Zsámbok, Ócsa
T

gyártók