+36 20 350 1350 +(36) 1-343-9991
Több mint 30 év szakmai tapasztalat – 0-24 órás ügyeleti szolgálat – akár 1 órán belüli kiszállás

Fagycsap javítás, csere, karbantartás - vészeld át a hideg hónapokat csőtörés nélkül!

Fagycsap javítás, csere, karbantartás - vészeld át a hideg hónapokat csőtörés nélkül!

A téli hónapokban Magyarországon is rendszeresen kerül fagypont alá a hőmérséklet.

A lehűlés kapcsán sok mindenre kell odafigyelni, de ha rendelkezel kerti csappal vagy nyaralóval, akkor a csőtörés problémájára külön ki kell térni, hiszen egy ilyen eset rengeteg kellemetlenséggel jár.

Nézzük meg jobban, mikor is történik csőtörés, és mit tehetünk azért, hogy elkerüljük a bajt!

Csőtörés = felesleges pénzkidobás

A probléma forrását a víz alapvető tulajdonságaiban kereshetjük.

Mivel egy rugalmatlan anyagról beszélünk, aminek hőingadozáskor megváltozik a halmazállapota és akár 10 %-kal nő a térfogata, így sajnos nagyon is alkalmas arra, hogy a szintén rugalmatlan csöveket, továbbítókat szétrepessze.

A csőtörést általában akkor vesszük észre, amikor már nagy a baj: beáztak a falak, úszik a kert, csöpög a csap, esetleg megérkezik a vízszámla egy horribilis összeggel.

Mindezt helyreállítani óriási anyagi terhet jelent, ami a megfelelő felkészültséggel talán elkerülhető lett volna.

Ha azonban már megtörtént a baj, akkor csak annyit tehetünk, hogy a probléma elhárítása után odafigyelünk a megfelelő karbantartásra.

A biztonságot adó fagycsap

Ahhoz, hogy minimalizálni tudjuk a csőtörés esélyét, fontos a fűtetlen vezetékek téliesítése.

Ebben a feladatban játszik fontos szerepet a fagycsap is, amely a talajszint alatt, a vízvezeték és a csőrendszer között található, és ott egyfajta zárható kapu szerepét tölti be.

Ehhez már eleve szükséges az, hogy a vízvezeték védett helyen, azaz a fagyhatár alatti mélységben legyen elhelyezve.

A fagycsappal általában évente kétszer van dolgunk: télen el kell zárni, hogy ne jusson be a víz a saját rendszerünkbe, és ezáltal ne legyen alkalma megfagyni és szétrepeszteni azt.

Amikor ismét eljön a jó idő, újra ki lehet nyitni a csapot – ezután pedig már biztonsággal használhatjuk a vizet akár a kertben, akár a nyaralóban.

Nálatok be van már szerelve?

Nálatok be van már szerelve?

Ha Nálatok is szükség van a vezetékek téliesítésére, akkor bizony fennáll az esélye annak, hogy váratlanul csőtörés következik be.

Ha nincs még beszerelve fagycsap, de a fentebb leírtak alapján lennie kellene, akkor nem is kérdés, hogy itt az ideje intézkedni az ügyben.

Annak is érdemes azonban odafigyelnie, aki már régóta használ fagycsapokat, ugyanis ezek is elavulhatnak, tönkremehetnek idővel, és ilyenkor elengedhetetlen a javítás vagy a csere.

Hiszen gondoljunk csak arra, hogy egy áteresztő, szivárgó csap milyen súlyos károkat okozhat a háztartásunkban.

Ezért is fontos, hogy jó minőségű, tartós fagycsapot szereltessünk be – és ami talán még fontosabb, hogy ezt a feladatot egy hozzáértő, profi szakember végezze el.

Ha fagycsap javításra, cserére, karbantartásra van szükséged, vagy bármi más vízszereléssel kapcsolatos kérdés merülne fel, keress fel minket bátran!

Kérj itt visszahívást!

Szakembereink Budapest és Pest megyében vállalják bárminemű víz-, gáz- és fűtésszerelési munka elvégzését ügyfeleinknek.

Hívjon minket az alábbi településekről bizalommal:

Abony, Acsa, Albertirsa, Alsónémedi, Apaj, Áporka, Aszód, Bag, Bénye, Bernecebaráti, Biatorbágy, Budajenő, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Budapest, Bugyi, Cegléd, Ceglédbercel, Csemő, Csévharaszt, Csobánka, Csomád, Csömör, Csörög, Csővár, Dabas, Dánszentmiklós, Dány, Délegyháza, Diósd, Domony, Dömsöd, Dunabogdány, Dunaharaszti, Dunakeszi, Dunavarsány, Ecser, Érd, Erdőkertes, Farmos, Felsőpakony, Fót, Galgagyörk, Galgahéviz, Galgamácsa, Göd, Gödöllő, Gomba, Gyál, Gyömrő, Halásztelek, Herceghalom, Hernád, Hévizgyörk, Iklad, Inárcs, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Isaszeg, Jászkarajenő, Kakucs, Kartal, Káva, Kemence, Kerepes, Kiskunlacháza, Kismaros, Kisnémedi, Kisoroszi, Kistarcsa, Kocsér, Kőröstetétlen, Kosd, Kóka, Kóspallag, Leányfalu, Letkés, Lórév, Maglód, Majosháza, Makád, Márianosztra, Mende, Mikebuda, Mogyoród, Monor, Nagybörzsöny, Nagykáta, Nagykőrös, Nagykovácsi, Nagymaros, Nagytarcsa, Nyáregyháza, Nyársapát, Őrbottyán, Örkény, Pánd, Páty, Pécel, Penc, Perbál, Perőcsény, Péteri, Pilis, Pilisborosjenő, Piliscsaba, Pilisjászfalu, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pilisvörösvár, Pomáz, Püspökhatvan, Püspökszilágy, Pusztavacs, Pusztazámor, Pócsmegyer, Ráckeve, Rád, Remeteszőlős, Solymár, Sülysáp, Szada, Százhalombatta, Szentendre, Szentlőrinckáta, Szentmártonkáta, Szigetbecse, Szigetcsép, Szigethalom, Szigetmonostor, Szigetszentmárton, Szigetszentmiklós, Szigetújfalu, Szob, Sződ, Sződliget, Szokolya, Sóskút, Táborfalva, Tahitótfalu, Taksony, Tápióbicske, Tápiógyörgye, Tápióság, Tápiószecső, Tápiószele, Tápiószentmárton, Tápiószőlős, Tárnok, Tatárszentgyörgy, Telki, Tésa, Tinnye, Tök, Tököl, Törökbálint, Törtel, Tura, Tóalmás, Újhartyán, Újlengyel, Újszilvás, Üllő, Úri, Üröm, Vác, Vácduka, Vácegres, Váchartyán, Váckisújfalu, Vácrátót, Vácszentlászló, Valkó, Vámosmikola, Vasad, Vecsés, Veresegyház, Verőce, Verseg, Visegrád, Zebegény, Zsámbék, Zsámbok, Ócsa
T

gyártók