+36 20 350 1350 +(36) 1-343-9991
Több mint 30 év szakmai tapasztalat – 0-24 órás ügyeleti szolgálat – akár 1 órán belüli kiszállás

FÉG gázbojler javítása, cseréje Budapesten és Pest megye bármelyik településén

FÉG gázbojler javítása, cseréje Budapesten és Pest megye bármelyik településén

A FÉG neve nagy valószínűséggel ismerősen cseng, mi több, valószínűleg Neked is ilyen készüléked van, ha e sorokat olvasod.

A napjainkra korábbi formájában már megszűnt Fegyver- és Gázkészülékgyár Rt., röviden FÉG hazánk legpatinásabb és legjelentősebb üzemeinek egyike volt, és a hazai gyártásnak köszönhetően rengeteg háztartásban üzemelt (és üzemel a mai napig) ilyen gyártmányú gázkészülék.

Habár a vállalat már sok-sok éve feldarabolódott és megszűnt, a VARA-FÉG Kft. a mai napig tovább élteti a gázkészülék gyártást, nem is rossz színvonalon!

Azonban, ahogy már megjegyeztük, sok háztartásban üzemelnek még a klasszikus érában készült berendezések, melyek az idő előrehaladtával egyre inkább elöregednek, mind gyakrabban szorulnak javításra.

Ilyenek a FÉG gázbojlerek is, melyek sok esetben már nem feltétlenül javíthatóak, lévén megszűnt a gyártásuk az alkatrész-utánpótlással együtt.

Ettől függetlenül a Tiéd még lehet javítható, éppen ezért célszerű kihívnod minket akár Budapestről, akár Pest megyéből bárhonnan, ha gond adódik a tiéddel!

Gázbojlerek – régi klasszikusok a mai napig szolgálatban

Mindenek előtt fontos tisztázni magát a fogalmat, hogy „gázbojler”, pusztán a félreértések elkerülése végett.

Nagy különbség van ugyanis a gázkazán és a gázbojler között, és vannak, akiknél e két fogalom összemosódik.

  • A kazán átfolyós rendszeren alapul, vagyis ha megnyitod a csapot, akkor a belső csőhálózaton keresztülhaladó víz melegszik fel az elégő gázból származó hőtől, tehát csak annyi melegvíz keletkezik, amennyit éppen felhasználsz – plusz a gázkazán központi fűtés működtetésére is alkalmas.
  • Ezzel szemben a gázbojler (vagy bármilyen más bojler) hőszigetelt víztartállyal rendelkezik, és folyamatosan készenlétben tart adott mennyiségű felmelegített vizet, ebben az esetben gázzal és nem árammal melegítve – ezek a készülékek fűtésrendszer üzemeltetésére nem alkalmasak.

Azaz hiába terjedt el a köznyelvben a „gázbojler” szó minden gázos vízmelegítő berendezésre, ez nem fedi a valóságot.

Így viszont már biztosan tudni fogod, hogy Neked FÉG gázbojlered van-e, és ha meghibásodott, akkor bátran fordulj hozzánk!

Hol romolhat el egy FÉG gázbojler?

Hol romolhat el egy FÉG gázbojler?

Mint már említettük, a FÉG gyártmányú gázbojlerek nem mai darabok, sőt!

És legyen bármilyen csúcsminőségű egy berendezés, azért az idő megteszi a hatását, és bizony, előfordulnak olyan esetek, amikor javításra szorulhat bármelyik készülék.

Ezek nem mindegyike megelőzhető, elvégre a vízminőségre nemigen tudunk befolyással lenni, de a rendszeres ellenőriztetés, mint mindig, most is megelőzhetni a súlyos gondok kialakulását.

Vegyük hát sorra, mi minden történhet egy FÉG gázbojlerrel:

  • a korrózió, rozsda kikezdheti az alkatrészeket,
  • megsérülhet, elfáradhat a tartály körül a hőszigetelés,
  • kilyukadhat a víztartály szivárgást, csöpögést okozva,
  • a gázban lévő szennyeződésektől bekormozódhatnak, elkoszolódhatnak a fúvókák, illetve az őrláng,
  • elromolhat a szikráztató berendezés,
  • a lerakódó vízkő csökkentheti vagy akár el is tömítheti a csöveket, tönkreteheti az illesztéseket, szigeteléseket,
  • illetve jelentkezhet elektromos hiba, tönkremehet a szabályozó.

Abban az esetben, ha még fellelhető a meghibásodott alkatrész, a FÉG készülékei javíthatók lehetnek, de ez persze csak akkor derül ki, ha értesítesz minket, és megnézzük.

FÉG gázbojler karbantartásához, cseréjéhez keress minket!

Vacakol a FÉG gázbojlered, netán úgy tűnik, hogy fel is mondta a szolgálatot?

Nincs kizárva, hogy még meg lehet szerelni, ehhez azonban szükséged lesz egy tapasztalt gázkészülék-szerelő csapatra, jelesül ránk!

Budapesten és egész Pest megyében bárhová házhoz megyünk gázberendezések javításához, karbantartásához, cseréjéhez, szóval ne késlekedj, hanem hívj minket vagy kérj visszahívást az oldalunkon!

Több évtizedes tapasztalatunk van, talán a Te FÉG gázbojlereden is tudunk segíteni!

Kérj itt visszahívást!

Szakembereink Budapest és Pest megyében vállalják bárminemű víz-, gáz- és fűtésszerelési munka elvégzését ügyfeleinknek.

Hívjon minket az alábbi településekről bizalommal:

Abony, Acsa, Albertirsa, Alsónémedi, Apaj, Áporka, Aszód, Bag, Bénye, Bernecebaráti, Biatorbágy, Budajenő, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Budapest, Bugyi, Cegléd, Ceglédbercel, Csemő, Csévharaszt, Csobánka, Csomád, Csömör, Csörög, Csővár, Dabas, Dánszentmiklós, Dány, Délegyháza, Diósd, Domony, Dömsöd, Dunabogdány, Dunaharaszti, Dunakeszi, Dunavarsány, Ecser, Érd, Erdőkertes, Farmos, Felsőpakony, Fót, Galgagyörk, Galgahéviz, Galgamácsa, Göd, Gödöllő, Gomba, Gyál, Gyömrő, Halásztelek, Herceghalom, Hernád, Hévizgyörk, Iklad, Inárcs, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Isaszeg, Jászkarajenő, Kakucs, Kartal, Káva, Kemence, Kerepes, Kiskunlacháza, Kismaros, Kisnémedi, Kisoroszi, Kistarcsa, Kocsér, Kőröstetétlen, Kosd, Kóka, Kóspallag, Leányfalu, Letkés, Lórév, Maglód, Majosháza, Makád, Márianosztra, Mende, Mikebuda, Mogyoród, Monor, Nagybörzsöny, Nagykáta, Nagykőrös, Nagykovácsi, Nagymaros, Nagytarcsa, Nyáregyháza, Nyársapát, Őrbottyán, Örkény, Pánd, Páty, Pécel, Penc, Perbál, Perőcsény, Péteri, Pilis, Pilisborosjenő, Piliscsaba, Pilisjászfalu, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pilisvörösvár, Pomáz, Püspökhatvan, Püspökszilágy, Pusztavacs, Pusztazámor, Pócsmegyer, Ráckeve, Rád, Remeteszőlős, Solymár, Sülysáp, Szada, Százhalombatta, Szentendre, Szentlőrinckáta, Szentmártonkáta, Szigetbecse, Szigetcsép, Szigethalom, Szigetmonostor, Szigetszentmárton, Szigetszentmiklós, Szigetújfalu, Szob, Sződ, Sződliget, Szokolya, Sóskút, Táborfalva, Tahitótfalu, Taksony, Tápióbicske, Tápiógyörgye, Tápióság, Tápiószecső, Tápiószele, Tápiószentmárton, Tápiószőlős, Tárnok, Tatárszentgyörgy, Telki, Tésa, Tinnye, Tök, Tököl, Törökbálint, Törtel, Tura, Tóalmás, Újhartyán, Újlengyel, Újszilvás, Üllő, Úri, Üröm, Vác, Vácduka, Vácegres, Váchartyán, Váckisújfalu, Vácrátót, Vácszentlászló, Valkó, Vámosmikola, Vasad, Vecsés, Veresegyház, Verőce, Verseg, Visegrád, Zebegény, Zsámbék, Zsámbok, Ócsa
T

gyártók