+36 20 350 1350 +(36) 1-343-9991
Több mint 30 év szakmai tapasztalat – 0-24 órás ügyeleti szolgálat – akár 1 órán belüli kiszállás

Mika kazán szerelése, javítása

A magyar találékonyság, leleményesség mindig is legendás volt, főleg olyan esetekben, amikor valami áthidaló megoldást kell találni.

A másik nagy előnyünk, hogy tudjuk, hogyan éljünk azokkal a lehetőségekkel, melyek már eleve adottak, és hogyan lehet a már meglévőből kihozni a maximumot.

A Mika kazánok is ezt a fajta találékonyságot, ezt a jellegzetesen magyar ötletességet hivatottak reprezentálni azzal, hogy lehetőséget adnak kazánra váltani hatalmas átalakítások nélkül is azoknak, akik korábban konvektorral fűtöttek.

A magyarországi városi lakosság túlnyomó többsége a rendszerváltás előtti és utáni évtizedekben gázkonvektorokkal fűtött, és rengeteg lakásban a mai napig ez az egyetlen lehetőség.

Azonban ahhoz, hogy valaki központi fűtésre váltson, igen jelentős átalakításokat kell végezni, arról nem is beszélve, hogy ezt sokan nem engedhetik meg maguknak.

Azonban a Mika kazánok remek alternatívát nyújtanak azok számára, akik kisebb alapterületű lakással és korlátozott anyagi lehetőségekkel rendelkeznek.

A Mika kazán működése, előnyei

A Technorgáz által teljes egészében Magyarországon tervezett és gyártott Mika kazánok érdekessége, hogy tökéletesen beilleszthetők egy régi gázkonvektor helyére.

Mivel kiterjedésében egy ilyen mini-kazán körülbelül a régi gázkészülék 40%-át teszi ki, így még valamennyi helyet is nyersz vele, mindemellett a régi parapet nyílását is fel tudod használni az új kivezetés elhelyezésére.

Annak ellenére, hogy itt funkcionális zárt égésterű kazánokról beszélünk, melyek éppúgy elérhetőek turbós és kondenzációs változatban is, mégis elegendő számukra a rövid, vízszintes ki- és bevezetőcső, mint egy gázkonvektornak.

A teljesítményük méretükből adódóan nem túl nagy, a csúcs 6kW, azonban még így is rá lehet kötni 10-12 kW-nyi radiátort, hiszen azokban egyszerre kevés víz található, és a hőleadásuk is lassabb.

Vagyis egy 50-60 m2-es lakás fűtése egy 6 kW teljesítményű Mika kazánnal probléma nélkül megoldható.

Ráadásul a gázköltség is jó egyharmadával alacsonyabb lesz, és a konvektorok 45-50%-os hatékonyságával szemben ezeknek a kisméretű kazánoknak 90-92% környékén mozog a hatásfoka.

Az engedélyeztetéssel, kiépítéssel sincs annyi probléma, tehát egy helyettesítő megoldásnak tökéletes lehet kisebb lakásban élők számára.

A Mika kazánok hátrányai

Az egyik legjelentősebb hátulütője a Mika kazánoknak pont a méretükből, kicsi teljesítményükből adódik, hiszen nem alkalmasak egy átfolyó fűtésrendszer ellátására, nagyobb víztömeg mozgatására.

Egy külön melegvíztároló-egység szükséges hozzá, mely leginkább egy bojlerre hasonlít, itt tárolja a fűtőkör a már felmelegített vizet, illetve innen továbbítja a szivattyú.

Azon se lepődj meg, ha a felkeresett gázszerelő kerek perec elutasít, ha megemlíted, hogy Mika kazánról van szó, ugyanis a szakemberek körében ezek nem kifejezetten népszerűek.

Talán a kompakt méretből, talán a szokatlan megoldásokból adódóan, de nagyon sok olyan egyszeri gázkészülék szerelő van, aki csípőből visszautasítja a javításukat, annak ellenére, hogy a gyártás teljes egészében idehaza zajlik, és alkatrészből sosincs hiány.

Ha tehát ilyennel találkozol, akkor se keseredj el, lehet, hogy egy finnyás szakit sikerült elsőre megkeresned, aki nem szeret a komfortzónáján kívül eső berendezésekkel foglalkozni.

Ezen kívül csak ugyanazok a veszélyek fenyegetik, mint bármelyik másik gázkazánt a világon: az elhasználódás, a beszennyeződés, a korrózió, a vízkő, az elzáródások.

Ha úgy vesszük, nem kifejezetten igényelnek különleges, elővigyázatos bánásmódot, hiszen ugyanúgy kazánokról beszélünk, semmiféle kiegészítő végzettséget vagy plusz felkészültséget nem igényel a szakemberek részéről.

Ha Mika kazánod vacakol, nem működik…

Akkor se ess kétségbe, hiszen a legtöbb esetben van megoldás!

Nem véletlenül vagyunk immáron több, mint három évtizede a szakmában, az elhivatottságunk és a megszerzett tapasztalatunk továbbra is a legjobbak között tart minket.

Ha gázkészülékekről, gázkazánokról van szó, hozzánk bizalommal fordulhatsz, hiszen számtalan berendezést javítottunk már meg a hosszú évek során.

Munkatársaink várják hívásodat, bármikor adódjon is a probléma!

Nehezen indul el, esetleg egyáltalán nem hajlandó működni?

Kialszik az őrláng, vagy éppen maga az égés szakad meg állandóan?

A nyakadon a fűtési szezon, és a Mika kazánod betegeskedik?

Ránk mindenképpen számíthatsz, hiszen jó néhány problémás esettel volt már dolgunk, miért éppen a Tiédet ne tudnánk visszahozni az élők sorába?

Vészhelyzet esetén extra gyorsan, akár már pár órán belül ki tudunk szállni hozzád, hogy semmiképp ne maradj egyedül a gondban.

Előzd meg a bajt, és keress meg minket telefonon akár már most, hogy minél előbb egyeztetni tudjunk, mikor a legjobb, legfőképpen Neked!

Kérj itt visszahívást!

Szakembereink Budapest és Pest megyében vállalják bárminemű víz-, gáz- és fűtésszerelési munka elvégzését ügyfeleinknek.

Hívjon minket az alábbi településekről bizalommal:

Abony, Acsa, Albertirsa, Alsónémedi, Apaj, Áporka, Aszód, Bag, Bénye, Bernecebaráti, Biatorbágy, Budajenő, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Budapest, Bugyi, Cegléd, Ceglédbercel, Csemő, Csévharaszt, Csobánka, Csomád, Csömör, Csörög, Csővár, Dabas, Dánszentmiklós, Dány, Délegyháza, Diósd, Domony, Dömsöd, Dunabogdány, Dunaharaszti, Dunakeszi, Dunavarsány, Ecser, Érd, Erdőkertes, Farmos, Felsőpakony, Fót, Galgagyörk, Galgahéviz, Galgamácsa, Göd, Gödöllő, Gomba, Gyál, Gyömrő, Halásztelek, Herceghalom, Hernád, Hévizgyörk, Iklad, Inárcs, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Isaszeg, Jászkarajenő, Kakucs, Kartal, Káva, Kemence, Kerepes, Kiskunlacháza, Kismaros, Kisnémedi, Kisoroszi, Kistarcsa, Kocsér, Kőröstetétlen, Kosd, Kóka, Kóspallag, Leányfalu, Letkés, Lórév, Maglód, Majosháza, Makád, Márianosztra, Mende, Mikebuda, Mogyoród, Monor, Nagybörzsöny, Nagykáta, Nagykőrös, Nagykovácsi, Nagymaros, Nagytarcsa, Nyáregyháza, Nyársapát, Őrbottyán, Örkény, Pánd, Páty, Pécel, Penc, Perbál, Perőcsény, Péteri, Pilis, Pilisborosjenő, Piliscsaba, Pilisjászfalu, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pilisvörösvár, Pomáz, Püspökhatvan, Püspökszilágy, Pusztavacs, Pusztazámor, Pócsmegyer, Ráckeve, Rád, Remeteszőlős, Solymár, Sülysáp, Szada, Százhalombatta, Szentendre, Szentlőrinckáta, Szentmártonkáta, Szigetbecse, Szigetcsép, Szigethalom, Szigetmonostor, Szigetszentmárton, Szigetszentmiklós, Szigetújfalu, Szob, Sződ, Sződliget, Szokolya, Sóskút, Táborfalva, Tahitótfalu, Taksony, Tápióbicske, Tápiógyörgye, Tápióság, Tápiószecső, Tápiószele, Tápiószentmárton, Tápiószőlős, Tárnok, Tatárszentgyörgy, Telki, Tésa, Tinnye, Tök, Tököl, Törökbálint, Törtel, Tura, Tóalmás, Újhartyán, Újlengyel, Újszilvás, Üllő, Úri, Üröm, Vác, Vácduka, Vácegres, Váchartyán, Váckisújfalu, Vácrátót, Vácszentlászló, Valkó, Vámosmikola, Vasad, Vecsés, Veresegyház, Verőce, Verseg, Visegrád, Zebegény, Zsámbék, Zsámbok, Ócsa
T

gyártók