+36 20 350 1350 +(36) 1-343-9991
Több mint 30 év szakmai tapasztalat – 0-24 órás ügyeleti szolgálat – akár 1 órán belüli kiszállás

Konvektor szerelés gyorsan, szakszerűen

Konvektort talán már mindenki látott életében, de jó eséllyel használt is.

Való igaz, annak ellenére, hogy még mindig vannak új, fejlesztett modellek, azért az kijelenthető, hogy egy kissé elavult technológiáról van szó.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne használni a régi, akár 30-40 évvel ezelőtt készült konvektorokat, azonban abban mindenki egyetért, hogy nem a leggazdaságosabb fűtési forma.

A kattogó, sok helyet foglaló, nagy gázfogyasztású konvektorok valóban képesek viszonylag rövid idő alatt jelentősen növelni egy adott helyiség belő hőmérsékletét, azonban a hátrányai is jócskán megvannak.

A rendszerváltás előtt épült társasházak, panelházak szinte mindegyikét eleve gázkonvektorokkal szerelték fel, mivel az akkori gyártók ontották magukból ezeket az akkor olcsónak számító berendezéseket.

Azonban a ’70-es, ’80-as évek óta eltelt évtizedekben nem mindenkinek volt rá lehetősége, hogy lecserélje készülékeit, központi fűtésre álljon át.

Éppen ezért kerül elő olyan sokszor a konvektor szerelés, hiszen gyakoriak a meghibásodások.

Hogyan működnek a gázkonvektorok?

Ellentétben a radiátorral, ahol a keringő meleg víz adja le a hőjét, konvektorok esetén a hőtermelés helyben zajlik, földgáz égetésével.

Léteznek nyílt, illetve zárt égésterű darabok is, bár a régebbiek jellemzően nyíltak, ahol szabad szemmel is látható a gáz kékes lángja.

A modernebb készülékek már teljesen zártak, ami biztonsági szempontból lényeges, hiszen így a mérgező füstgázok nem, vagy csak nagyon nehezen juthatnak vissza a lakótérbe.

A konvektorok a felforrósodott égéstérrel érintkező levegőrészecskéket melegítik fel, majd keringetik, így egy cirkulációs folyamat jön létre, és a szoba fentről lefelé melegszik át.

Általában a fokozatok állításával szabályozhatjuk, hogy mennyire szeretnénk az adott helyiséget kifűteni, és a gázégetés intenzitása is ettől függ.

A kettős csőrendszernek köszönhetően a berendezések kívülről szívják be az égetéshez szükséges levegőt, és oda is távozik a légnemű égéstermék.

Két változat létezik: a parapetes, és a kéményre csatlakoztatott.

A parapetnek nevezett ki- és bevezető alkatrész a falba van építve, általában ablakok alatt, és kívülről minden esetben rács védi az eldugulástól.

Kéményre kapcsolt konvektornál nem kell feltétlenül az ablak alatt lennie a készüléknek, mivel a kémény kettős bélelése látja el ugyanezt a funkciót.

Konvektorok meghibásodásai

Akárcsak a többi gázkészülék esetén, a konvektoroknál is vannak bizonyos tipikus hibák.

Ilyen például a tökéletlen égés következtében bekormozódott gázégősor, illetve az elkoszolódott szikragyújtó.

Ha a szikra nem jön létre az indukciós kapcsoló használatakor, akkor az őrláng sem gyullad meg, így a gázfúvókák is csak a vakvilágba ontják a földgázt.

Keletkezhet dugulás a belső csőrendszerben és a gázvezetékben is, továbbá előfordul, hogy a ki- és bevezető csőrendszerben keletkezik akadály, ami meggátolhatja az égést, illetve visszanyomhatja a káros füstgázokat.

Az idő sem egy elhanyagolható tényező, hiszen a régi készülékek, melyek akár már több évtizede üzemelnek, a korróziónak is áldozatul eshetnek.

Egy elrozsdásodott, kilyukadt égéstér ugyanolyan veszélyes, mintha a kifelé vezető cső lenne hézagos, és az égéstermék visszaáramolna a szobába.

Elromolhat aztán a szabályozó is, és onnantól kezdve véletlenszerű lesz, hogy mennyire intenzív a fűtési folyamat.

Konvektor szerelés felső fokon

Nyakadon a fűtési szezon, és gond adódott a konvektoraiddal?

Nehezen gyullad be, illetve egyáltalán nem hajlandó égni?

Folyton elalszik, netán szabályozhatatlan, és nincs átmenet az őrláng és a tüzes pokol között?

Feltűnően sokat fogyasztanak konvektoraid ahhoz képest, hogy nem régiek?

Ezek mind-mind árulkodó jelei annak, hogy valami probléma van, és az ilyesmit jobb minél előbb orvosolni!

Évtizedeket felölelő szakmai tapasztalatunknak köszönhetően magabiztosan állunk hozzá mindenféle ilyen jellegű nehézséghez, és rendszerint meg is oldjuk!

Gázkészülék-szerelésben komoly tudással rendelkezünk, így ha olyasmit tapasztalsz, ami aggasztó, ne habozz felkeresni minket!

Ne várd meg, amíg beköszönt a hideg, ellenőriztesd és javíttasd meg velünk konvektoraidat, hogy a fűtési szezonnak már gond nélkül futhass neki.

Konvektor ellenőrzéssel, szereléssel, cserével jobb helyre nem is fordulhatnál!

Előzd meg a bajt, saját magad és konvektoraid érdekében keress fel minket telefonon akár már ma!

Kérj itt visszahívást!

Szakembereink Budapest és Pest megyében vállalják bárminemű víz-, gáz- és fűtésszerelési munka elvégzését ügyfeleinknek.

Hívjon minket az alábbi településekről bizalommal:

Abony, Acsa, Albertirsa, Alsónémedi, Apaj, Áporka, Aszód, Bag, Bénye, Bernecebaráti, Biatorbágy, Budajenő, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Budapest, Bugyi, Cegléd, Ceglédbercel, Csemő, Csévharaszt, Csobánka, Csomád, Csömör, Csörög, Csővár, Dabas, Dánszentmiklós, Dány, Délegyháza, Diósd, Domony, Dömsöd, Dunabogdány, Dunaharaszti, Dunakeszi, Dunavarsány, Ecser, Érd, Erdőkertes, Farmos, Felsőpakony, Fót, Galgagyörk, Galgahéviz, Galgamácsa, Göd, Gödöllő, Gomba, Gyál, Gyömrő, Halásztelek, Herceghalom, Hernád, Hévizgyörk, Iklad, Inárcs, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Isaszeg, Jászkarajenő, Kakucs, Kartal, Káva, Kemence, Kerepes, Kiskunlacháza, Kismaros, Kisnémedi, Kisoroszi, Kistarcsa, Kocsér, Kőröstetétlen, Kosd, Kóka, Kóspallag, Leányfalu, Letkés, Lórév, Maglód, Majosháza, Makád, Márianosztra, Mende, Mikebuda, Mogyoród, Monor, Nagybörzsöny, Nagykáta, Nagykőrös, Nagykovácsi, Nagymaros, Nagytarcsa, Nyáregyháza, Nyársapát, Őrbottyán, Örkény, Pánd, Páty, Pécel, Penc, Perbál, Perőcsény, Péteri, Pilis, Pilisborosjenő, Piliscsaba, Pilisjászfalu, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pilisvörösvár, Pomáz, Püspökhatvan, Püspökszilágy, Pusztavacs, Pusztazámor, Pócsmegyer, Ráckeve, Rád, Remeteszőlős, Solymár, Sülysáp, Szada, Százhalombatta, Szentendre, Szentlőrinckáta, Szentmártonkáta, Szigetbecse, Szigetcsép, Szigethalom, Szigetmonostor, Szigetszentmárton, Szigetszentmiklós, Szigetújfalu, Szob, Sződ, Sződliget, Szokolya, Sóskút, Táborfalva, Tahitótfalu, Taksony, Tápióbicske, Tápiógyörgye, Tápióság, Tápiószecső, Tápiószele, Tápiószentmárton, Tápiószőlős, Tárnok, Tatárszentgyörgy, Telki, Tésa, Tinnye, Tök, Tököl, Törökbálint, Törtel, Tura, Tóalmás, Újhartyán, Újlengyel, Újszilvás, Üllő, Úri, Üröm, Vác, Vácduka, Vácegres, Váchartyán, Váckisújfalu, Vácrátót, Vácszentlászló, Valkó, Vámosmikola, Vasad, Vecsés, Veresegyház, Verőce, Verseg, Visegrád, Zebegény, Zsámbék, Zsámbok, Ócsa
T

gyártók