+36 20 350 1350 +(36) 1-343-9991
Több mint 30 év szakmai tapasztalat – 0-24 órás ügyeleti szolgálat – akár 1 órán belüli kiszállás

Kondenzációs kazán javítása, telepítése

A technikai újításoknak fejlesztéseknek rendszerint két oka van: vagy egyszerűbbé, vagy hatékonyabbá szeretnének a tervezők tenni valamit.

A gépesítés háttérbe szorította a kézi munkát, mivel sokkal hatékonyabb, az e-mail a hagyományos levelet, mert sokkal egyszerűbb és gyorsabb, és a felsorolást még hosszasan lehetne folytatni.

A kondenzációs kazán is egy viszonylag új, nem kifejezetten nagy múltra visszatekintő újítás, mely a gázfogyasztást hivatott magasabb hatásfokra emelni, és a füstgázok kibocsájtását csökkenteni.

De mégis hogyan lehetséges valami olyan kiforrott dolgot továbbfejleszteni, mint a gázkazán – vetődhet fel a kérdés.

Azonban az elmúlt pár évtized folyamán számos olyan újítás látott napvilágot, melyek biztonságosabbá, hatékonyabbá tették a gázzal fűtés világát, és a kondenzációs kazán ezek közül az egyik legújabb.

Ma már szinte mindegyik nagy gyártó kínálatában megtalálni az ilyen készülékeket, de vajon mitől lett ennyire elterjedt és népszerű?

A kondenzációs kazán működése

Alapvető működési elvében a kondenzációs kazán nemigen tér el a szokványos, hagyományos kazánoktól, a lényeg ugyanaz.

A fűtési rendszerben lévő vizet a gázégők felmelegítik, a szivattyú keringeti, a felhevített víz pedig végül a hőleadókon keresztül melegíti a belső légteret.

A csavar, ami hatékonyabbá teszi a kondenzációs kazánokat, az égéstermék elvezetésében rejlik.

Ugyanis amíg egy hagyományos kazán a kettős kéményrendszeren keresztül teljes egészében kibocsájtja a gáz égésekor keletkező füstgázokat, addig a kondenzációsban még egy kört futnak, és az égéstérbe vezetve újra elégnek.

Ezzel elérhető, hogy egészen minimális mennyiségű szén-dioxid, illetve szén-monoxid keletkezzen, továbbá a gázfogyasztás is csökken 20%-kal.

A legvégén távozó visszamaradt égéstermék sem olyan forró, mindössze 40-50 °C hőmérsékletű, és lényegesen kevesebb káros anyagot tartalmaz.

Csakhogy mindez hátulütőket is rejthet magában.

A kondenzációs kazánok esetleges hátrányai

Míg egy „békebeli”, hagyományos gázkazán 20-25 évig, vagy akár még annál is tovább képes üzemelni rendszeres ellenőrzés, karban tartás mellett, addig a kondenzációs kazánoknak lényegesen rövidebb az élettartama.

A tűztérben fokozott égés zajlik, köszönhetően a visszavezetett gázoknak, ez pedig korábbi elhasználódáshoz is vezet.

Márpedig egy égésteret kicserélni sem anyagköltségben, sem pedig munkadíjban nem olcsó mulatság, összességében belekerülhet egy középkategóriás új kazán árába is.

Emellett a kondenzációs készülékek hagyományos, radiátoros fűtésre nem alkalmasak, mivel alacsonyabb hőmérsékletű vizet állítanak elő, így csak padló-, plafon-, illetve falfűtés működtetésére használhatóak.

Vagyis ha úgy döntenél, hogy hagyományosról átállnál kondenzációs kazánnal való fűtésre, úgy készülj fel, hogy az életed fenekestül felfordul.

Az új berendezés mellett a radiátorokat is ki kell cserélned például padlófűtésre, újra kell béleltetned a kéményt, engedélyeztetned kell a felügyelettel az átalakítást, és akkor még nem is említettük az ezzel járó munkaköltségeket.

Ha új ingatlant építesz, már eleve úgy terveztesd meg a házadat, hogy kondenzációs kazánnal tervezel fűteni, máskülönben készülj fel a teljes átalakításra.

Ha kondenzációs kazánt kell javítani, fordulj hozzánk!

Úgy érzed, hogy a kazán nem hozza a megfelelő teljesítményt, nem azon a hatásfokon működik, mint kellene?

Nehezen gyullad be, esetleg egyáltalán nem hajlandó fűteni?

Üzemelés közben furcsa, nem túl bizalomgerjesztő dolgokat produkál?

Ne várd meg, amíg egy szép napon felmondja a szolgálatot, inkább hívj fel minket, és mi utánajárunk, mi is lehet a probléma!

Hosszú szakmai múltunknak köszönhetően rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk mindenféle kazántípus szerelésében, mondhatni, mindent láttunk már, ami megtörténhet.

Ha nem szeretnéd, hogy a fűtési szezon közben maradj meleg nélkül, akkor érdemes idejében cselekedned, és felvenni velünk a kapcsolatot.

Szakértő munkatársaink várják a hívásodat, vészhelyzet esetén pedig nagyon rövid idő alatt is ki tudunk menni hozzád!

Javíttatnád, ellenőriztetnéd kondenzációs kazánodat, vagy éppen teljesen újat szereltetnél fel?

Ránk mindebben maximálisan számíthatsz, keress hát meg minket telefonon akár már most!

Kérj itt visszahívást!

Szakembereink Budapest és Pest megyében vállalják bárminemű víz-, gáz- és fűtésszerelési munka elvégzését ügyfeleinknek.

Hívjon minket az alábbi településekről bizalommal:

Abony, Acsa, Albertirsa, Alsónémedi, Apaj, Áporka, Aszód, Bag, Bénye, Bernecebaráti, Biatorbágy, Budajenő, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Budapest, Bugyi, Cegléd, Ceglédbercel, Csemő, Csévharaszt, Csobánka, Csomád, Csömör, Csörög, Csővár, Dabas, Dánszentmiklós, Dány, Délegyháza, Diósd, Domony, Dömsöd, Dunabogdány, Dunaharaszti, Dunakeszi, Dunavarsány, Ecser, Érd, Erdőkertes, Farmos, Felsőpakony, Fót, Galgagyörk, Galgahéviz, Galgamácsa, Göd, Gödöllő, Gomba, Gyál, Gyömrő, Halásztelek, Herceghalom, Hernád, Hévizgyörk, Iklad, Inárcs, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Isaszeg, Jászkarajenő, Kakucs, Kartal, Káva, Kemence, Kerepes, Kiskunlacháza, Kismaros, Kisnémedi, Kisoroszi, Kistarcsa, Kocsér, Kőröstetétlen, Kosd, Kóka, Kóspallag, Leányfalu, Letkés, Lórév, Maglód, Majosháza, Makád, Márianosztra, Mende, Mikebuda, Mogyoród, Monor, Nagybörzsöny, Nagykáta, Nagykőrös, Nagykovácsi, Nagymaros, Nagytarcsa, Nyáregyháza, Nyársapát, Őrbottyán, Örkény, Pánd, Páty, Pécel, Penc, Perbál, Perőcsény, Péteri, Pilis, Pilisborosjenő, Piliscsaba, Pilisjászfalu, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pilisvörösvár, Pomáz, Püspökhatvan, Püspökszilágy, Pusztavacs, Pusztazámor, Pócsmegyer, Ráckeve, Rád, Remeteszőlős, Solymár, Sülysáp, Szada, Százhalombatta, Szentendre, Szentlőrinckáta, Szentmártonkáta, Szigetbecse, Szigetcsép, Szigethalom, Szigetmonostor, Szigetszentmárton, Szigetszentmiklós, Szigetújfalu, Szob, Sződ, Sződliget, Szokolya, Sóskút, Táborfalva, Tahitótfalu, Taksony, Tápióbicske, Tápiógyörgye, Tápióság, Tápiószecső, Tápiószele, Tápiószentmárton, Tápiószőlős, Tárnok, Tatárszentgyörgy, Telki, Tésa, Tinnye, Tök, Tököl, Törökbálint, Törtel, Tura, Tóalmás, Újhartyán, Újlengyel, Újszilvás, Üllő, Úri, Üröm, Vác, Vácduka, Vácegres, Váchartyán, Váckisújfalu, Vácrátót, Vácszentlászló, Valkó, Vámosmikola, Vasad, Vecsés, Veresegyház, Verőce, Verseg, Visegrád, Zebegény, Zsámbék, Zsámbok, Ócsa
T

gyártók