+36 20 350 1350 +(36) 1-343-9991
Több mint 30 év szakmai tapasztalat – 0-24 órás ügyeleti szolgálat – akár 1 órán belüli kiszállás

Kazán csere gyorsan, hatékonyan, biztonságosan

Bármennyire is szeretnénk, a régi mondás nem évül el, miszerint „amit ember készít, az el is romlik”.

Nincs olyan tárgy, olyan berendezés, mely a végtelenségig képes lenne 100%-osan ellátni a funkcióját, és minél összetettebb valami, annál több a meghibásodási lehetőség is.

Sajnos az a szomorú helyzet, hogy a gázkazánok sem képeznek ez alól kivételt, és bármennyire ragaszkodnál esetleg még a régihez, egy nap eljön a csere ideje.

Ezzel a gondolattal sajnos előbb-utóbb minden gázkazán tulajdonosnak meg kell barátkoznia, és hacsak nem váltasz valamilyen más vízmelegítési, illetve fűtési formára, úgy egy kiseb-nagyobb beruházásra számítanod kell.

De hogy is zajlik egy kazán csere, és miért nem jó ötlet saját magadnak nekiállni, illetve szakbarbárt megbízni vele?

Számos nyomos indok szól amellett, hogy szakképzett szerelőt hívj (például minket), ezeket járjuk most kicsit körül!

SOS segítségre van szükséged?

Hívj minket azonnal, mi pedig akár 1 órán belül kiérkezünk hozzád!

Ha végleg bedöglött a régi kazán…

A gázkazánok hosszú lejárai idejű készülékek, jó esetben minimum egy évtizedig remekül szolgálnak, sőt, bizonyos gyártók darabjai akár a többszöröséig is képesek működni.

Csakhogy előfordul, hogy az adott gyár például megszűnik, átalakul, az idők során új modelleket vezet be, és megszűnik az alkatrészek gyártása a korábbi típusokhoz.

Egy darabig még ez is áthidalható probléma, hiszen vannak raktárkészletek, és a kereskedések, szakboltok polcairól sem két nap alatt tűnnek el a pótdarabok, de akkor is véges a darabszám.

10-15 év után már nemigen érdemes alkatrészeket keresni egy rég kifutott termékhez, ilyenkor pedig javíthatatlanná válik az adott darab.

Aztán előfordulhat, hogy rettentő korszerűtlenné válik a kazán, és nem csak amiatt, hogy a nyílt égésterű készülékeket már senki sem javasolja.

A rossz hatásfok költségesebb üzemeltetést és ingadozó teljesítményt is magában hordoz, tehát az új kazánba való befektetés ilyen esetben hosszú távon a saját pénztárcádat fogja kímélni.

De olyan is előfordulhat, hogy egy gázkazánhoz még lenne ugyan alkatrész, de vagy olyan súlyos károsodás keletkezett, hogy már nem érdemes javíttatni, vagy a költségek olyan magasra rúgnának, amiből már kijön egy új berendezés nagy része.

Hogyan válassz új kazánt?

Ez egy bonyolult kérdés, több aspektusból is érdemes megszemlélni, hiszen hosszú évekre előre döntesz ilyenkor.

Mindenképpen vedd figyelembe, hogy milyen céllal, mekkora alapterületű ingatlanhoz, és hányféle funkcióval ellátott példány elégítené ki maradéktalanul az igényeidet.

Ha csak fűteni szeretnél vele, akkor felesleges kombi kazánt venned, hiszen ilyen esetben a használati meleg vizet máshogyan állítod elő.

Aztán a méret is fontos: a kifűtendő lakás méretéhez arányos kazánt kell, hogy válassz, különben amellett, hogy nem fogja tudni felmelegíteni a teljes rendszert és hűvös lesz a lakótérben, a termosztát folyamatosan elégtelen hőmérsékletet fog jelezni, és a készülék folyamatosan üzemelni fog.

Ez finoman szólva meg fog látszani a gázszámládon, így ha olcsóbbat veszel, akkor fizetsz többet.

Nem mindegy továbbá, hogy melyik gyártó melyik modelljébe invesztálsz, hiszen a jobb hatásfokkal működő, megbízhatóbban üzemelő kazánok általában a drágábbak – itt pár százalékról beszélünk, de a hosszú évek alatt az is rengeteget számít, és akkor a szervizköltségeket még bele se számoltuk.

Természetesen Neked kell tudnod, hogy mik az igényeid, senki sem mondhatja meg neked, milyet kell venned, legfeljebb tanácsot adhat bárki is, amit vagy megfogadsz, vagy nem.

Kazán csere folyamata

Egy kazánt kicserélni kicsit bonyolultabb művelet, mint egy defektes kereket, így készülj rá, hogy órákig is eltarthat – rosszabb esetben, ha nem várt problémák ütköznek ki, akkor akár napokig is.

De mindez azért történik, hogy utána maradéktalanul elégedett légy, tökéletesen működjön a rendszer, és ne kelljen rövid időn belül újra szakembert hívnod.

Vannak bizonyos mozzanatok, melyek minden esetben elengedhetetlenek, miszerint:

  • a gázvezeték-rendszer gáztalanítása,
  • a régi készülék kikötése és leszerelése,
  • az új kazán felhelyezése, rákötése a hálózatokra,
  • tesztelés, próbaüzem.

Ezek nélkül lehetetlen megfelelően lecserélni egy régi kazánt, magad is beláthatod, hogy miért.

A gáztalanítás értelemszerű, mind biztonsági, mind pedig praktikus okai vannak.

Egyrészt életveszélyes, ha folyamatosan ömlik a földgáz a vezetékekből, másrészt szerelni sem igen lehet ilyen körülmények között.

A főcsap elzárása után ki kell engedni a még ott maradt gázt, és egy alapos szellőztetést követően kezdődhet csak meg maga a csere.

Próbaüzem nélkül sem lehet átadni egy újonnan felszerelt gázkazánt, elvégre mi van akkor, ha csak a beindítás után derül ki, hogy valami baj van?

Nem szeretjük a kellemetlen meglepetéseket, és ezzel valószínűleg Te magad is így vagy.

Ha kazán csere szükséges, ránk számíthatsz!

Mivel Te is azt szeretnéd, hogy a kazán csere gyorsan, hatékonyan menjen le, ezért ne elégedj meg félmegoldásokkal!

Aki kontárt bérel fel, az hosszú távon sokkal rosszabbul jár, hiszen a nem megfelelően telepített, beállított gázkazán nem csak költségtermelő, de veszélyes is lehet!

Számos kazánt cseréltünk már le a több évtizedes pályafutásunk során, így az ilyesmi számunkra jó esetben nem jelent kihívást.

Alapelveink közé tartozik a hatékonyság, a precizitás és a gyorsaság, elvégre mi másban, ha nem ezekben nyilvánul meg a valódi profizmus?

Ha eljött a kazán csere ideje, és szeretnéd, hogy egy összeszokott, szakképzett csapat végezze a munkálatokat, akkor keress meg minket!

Szaktudásunk és tapasztalataink legjavát latba vetve igyekszünk a lehető legjobb munkát végezni minden egyes ügyfelünknél, legyen szó akár kicsi munkáról, akár nagyról.

Ha tehát lecserélnéd gázkazánodat, jussunk eszedbe elsőként, és keress meg minket telefonon bármikor, akár már most is!

Kérj itt visszahívást!

Szakembereink Budapest és Pest megyében vállalják bárminemű víz-, gáz- és fűtésszerelési munka elvégzését ügyfeleinknek.

Hívjon minket az alábbi településekről bizalommal:

Abony, Acsa, Albertirsa, Alsónémedi, Apaj, Áporka, Aszód, Bag, Bénye, Bernecebaráti, Biatorbágy, Budajenő, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Budapest, Bugyi, Cegléd, Ceglédbercel, Csemő, Csévharaszt, Csobánka, Csomád, Csömör, Csörög, Csővár, Dabas, Dánszentmiklós, Dány, Délegyháza, Diósd, Domony, Dömsöd, Dunabogdány, Dunaharaszti, Dunakeszi, Dunavarsány, Ecser, Érd, Erdőkertes, Farmos, Felsőpakony, Fót, Galgagyörk, Galgahéviz, Galgamácsa, Göd, Gödöllő, Gomba, Gyál, Gyömrő, Halásztelek, Herceghalom, Hernád, Hévizgyörk, Iklad, Inárcs, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Isaszeg, Jászkarajenő, Kakucs, Kartal, Káva, Kemence, Kerepes, Kiskunlacháza, Kismaros, Kisnémedi, Kisoroszi, Kistarcsa, Kocsér, Kőröstetétlen, Kosd, Kóka, Kóspallag, Leányfalu, Letkés, Lórév, Maglód, Majosháza, Makád, Márianosztra, Mende, Mikebuda, Mogyoród, Monor, Nagybörzsöny, Nagykáta, Nagykőrös, Nagykovácsi, Nagymaros, Nagytarcsa, Nyáregyháza, Nyársapát, Őrbottyán, Örkény, Pánd, Páty, Pécel, Penc, Perbál, Perőcsény, Péteri, Pilis, Pilisborosjenő, Piliscsaba, Pilisjászfalu, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pilisvörösvár, Pomáz, Püspökhatvan, Püspökszilágy, Pusztavacs, Pusztazámor, Pócsmegyer, Ráckeve, Rád, Remeteszőlős, Solymár, Sülysáp, Szada, Százhalombatta, Szentendre, Szentlőrinckáta, Szentmártonkáta, Szigetbecse, Szigetcsép, Szigethalom, Szigetmonostor, Szigetszentmárton, Szigetszentmiklós, Szigetújfalu, Szob, Sződ, Sződliget, Szokolya, Sóskút, Táborfalva, Tahitótfalu, Taksony, Tápióbicske, Tápiógyörgye, Tápióság, Tápiószecső, Tápiószele, Tápiószentmárton, Tápiószőlős, Tárnok, Tatárszentgyörgy, Telki, Tésa, Tinnye, Tök, Tököl, Törökbálint, Törtel, Tura, Tóalmás, Újhartyán, Újlengyel, Újszilvás, Üllő, Úri, Üröm, Vác, Vácduka, Vácegres, Váchartyán, Váckisújfalu, Vácrátót, Vácszentlászló, Valkó, Vámosmikola, Vasad, Vecsés, Veresegyház, Verőce, Verseg, Visegrád, Zebegény, Zsámbék, Zsámbok, Ócsa
T

gyártók