+36 20 350 1350 +(36) 1-343-9991
Több mint 30 év szakmai tapasztalat – 0-24 órás ügyeleti szolgálat – akár 1 órán belüli kiszállás

Gázkonvektor szerelő szolgáltatás, akár extra gyorsan

A gázkonvektorok a gázzal üzemelő fűtőberendezések egy csoportja, mely mára már jelentősen veszített a népszerűségéből, azonban ez nem azt jelenti, hogy ne lennének még ugyanúgy a piacon.

Egy-két évtizeddel ezelőtt még a lakások túlnyomó többségében konvektorokkal volt megoldva a fűtés, hiszen a hazai gázkészülék-gyárak igen nagy mennyiségben állították elő őket.

Mostanra viszont sokan döntöttek úgy, hogy lecserélik készülékeiket, és központi fűtést építtetnek ki, mivel lényegesen gazdaságosabban oldható meg úgy a fűtés.

Ám rengeteg háztartásban tovább üzemelnek az akár 30-40 évvel ezelőtt készült darabok is, melyek már csak a koruknál fogva is néha gázkonvektor szerelő munkálatokat igényelnek.

Hogyan működik egy gázkonvektor, és mi lehet az oka annak, ha nehezen indul el, netán végleg felmondja a szolgálatot?

Mikor érdemes konvektor szerelőt hívni, és mi mindenben lehet a segítségedre?

A gázkonvektorok működése

A gázkonvektorok lényege, hogy a nevükhöz mérten konvekció, magyarul hőáramlás révén melegítik fel a körülöttük lévő levegőt.

Abban különböznek a radiátoroktól, hogy nincs szükség folyékony közvetítő közegre, például olajra vagy vízre, a hőleadó lemezek vagy mag közvetlenül melegíti fel a neki ütköző levegőrészecskéket.

Ezek a felmelegedett levegőmolekulák felszállnak, majd lehűlésüket követően újra lesüllyednek, és a folyamat kezdődik elölről.

Így a szoba levegőjében jön létre egy folyamatos keringés, és a légtér fentről lefelé fokozatosan melegszik át.

Léteznek a gázkonvektorok mellett elektromos konvektorok is, melyekben fűtőszál végzi ugyanezt a munkát.

Gázkonvektorból is többféle létezik, név szerint zárt, illetve nyílt égésterű, valamint parapetes és kéményhez csatlakozó.

A működési elvük megegyezik, vagyis az égéstérben elégő földgáz felforrósítja a hőleadó lemezeket vagy vasmagot, és az továbbítja a meleget a levegő számára.

A parapetes, vagy a kéményes a jobb?

Erre a kérdésre nem olyan egyszerű választ adni, hiszen a két rendszer maga nagyon hasonló.

Mindkét esetben kettős csőrendszer szükséges, az egyiken a levegőt szívja be a készülék, a másikon pedig az égésből keletkezett gázok távoznak.

Parapetes készüléknél, melyek jellemzően az ablak alá vannak telepítve, a falba építve található a bizonyos parapet, mely a külvilághoz egy kisebb és egy nagyobb átmérőjű, egymásban elhelyezkedő csővel kapcsolódik.

Jellemzően kívülről ráccsal van védve a külső behatások ellen, ma is számtalan helyen látni még őket az épületek külső falán.

Ezzel szemben a kéményhez kapcsolt konvektort nem feltétlenül kell ablak alá helyezni, mivel ez közvetlen kapcsolatban van a kéménnyel.

Ez utóbbiak is igényelnek külső levegő utánpótlást, azonban az égésgázokat egy központi kürtőbe vezetik, nincs mindegyiknek külön kiömlőnyílása.

Mivel működésüket tekintve nem különböznek, így a szerelésük sem tér el markánsan, talán csak annyi a differencia, hogy a kéményes kivezetésnek körülményesebb a takarítása.

Előforduló problémák

Mint minden gázkészülék esetén, a gázkonvektoroknál sem elhanyagolható tényező a korom.

Az égéskor keletkező szennyeződések belepik a fúvókákat, ezzel akár el is zárhatják a gáz útját, vagy erősen korlátozhatják azt, csökkentve ezzel a hatásfokot.

Ezen kívül a szikraadó berendezés is elpiszkolódhat, megakadályozva ezzel a begyulladáshoz szükséges elektromos szikra keletkezését, az őrláng begyújtását.

Kontakthiba is kialakulhat a szikragyújtóban, ilyenkor szintén nincs gyújtás, csak a semmibe áramlik el a földgáz.

Modernebb darabok esetén a hőfokszabályozó is meghibásodhat, ilyenkor, ha már az újraindítás sem segít, a kezelőpanel szorul javításra.

Régi gázkonvektorok esetén a tömítésekre, záródásokra fokozottan oda kell figyelni, ugyanis a hézagokon, réseken keresztül egy kicsit nagyobb légköri nyomás is azonnal visszatereli a mérgező égési gázokat, mint a szén-dioxid, de főleg a szén-monoxid!

Ezen felül az égéskor keletkező kondenzációs víz is károsíthatja a konvektorok belsejét, korróziót előidézve.

SOS segítségre van szükséged?

Hívj minket azonnal, mi pedig akár 1 órán belül kiérkezünk hozzád!

Gázkonvektor szerelői feladattal bízz meg minket!

Nem érdemes megvárni, hogy január közepén mondja fel a szolgálatot a gázkonvektor, sokkal inkább ajánlott megelőzni a bajt!

Ha nagyon nehezen gyullad be, folyton kialszik vagy egyáltalán nem hajlandó égni; ha furcsa hangokat ad ki, vagy már jelzett egyszer a szén-monoxid mérő, akkor nincs más hátra, mint gázkonvektor szerelő után nézni!

Gázkészülékekkel kapcsolatos több évtizedes tapasztalatunknak köszönhetően magabiztosan állunk a konvektorok állította kihívások elé is!

Legyen szó akár régi, akár új berendezésről, ránk számíthatsz minden esetben!

Ha szükséges, és vészhelyzet állt elő, csak jelezned kell nekünk, és akár extra gyorsan kiérkezünk hozzád, hogy minél hamarabb elháruljon a krízis.

Szakmai tapasztalatunk legjavát latba vetve igyekszünk megoldani bármilyen gázkészülékkel, gázkonvektorral kapcsolatos problémát, a lehető leghatékonyabban.

Gázkonvektor szerelő szükséges, minél hamarabb?

Akkor keress meg minket telefonon akár már most, és mondd el, mi a panasz, hogy minél ideálisabb időpontot tudjunk megbeszélni!

Kérj itt visszahívást!

Szakembereink Budapest és Pest megyében vállalják bárminemű víz-, gáz- és fűtésszerelési munka elvégzését ügyfeleinknek.

Hívjon minket az alábbi településekről bizalommal:

Abony, Acsa, Albertirsa, Alsónémedi, Apaj, Áporka, Aszód, Bag, Bénye, Bernecebaráti, Biatorbágy, Budajenő, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Budapest, Bugyi, Cegléd, Ceglédbercel, Csemő, Csévharaszt, Csobánka, Csomád, Csömör, Csörög, Csővár, Dabas, Dánszentmiklós, Dány, Délegyháza, Diósd, Domony, Dömsöd, Dunabogdány, Dunaharaszti, Dunakeszi, Dunavarsány, Ecser, Érd, Erdőkertes, Farmos, Felsőpakony, Fót, Galgagyörk, Galgahéviz, Galgamácsa, Göd, Gödöllő, Gomba, Gyál, Gyömrő, Halásztelek, Herceghalom, Hernád, Hévizgyörk, Iklad, Inárcs, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Isaszeg, Jászkarajenő, Kakucs, Kartal, Káva, Kemence, Kerepes, Kiskunlacháza, Kismaros, Kisnémedi, Kisoroszi, Kistarcsa, Kocsér, Kőröstetétlen, Kosd, Kóka, Kóspallag, Leányfalu, Letkés, Lórév, Maglód, Majosháza, Makád, Márianosztra, Mende, Mikebuda, Mogyoród, Monor, Nagybörzsöny, Nagykáta, Nagykőrös, Nagykovácsi, Nagymaros, Nagytarcsa, Nyáregyháza, Nyársapát, Őrbottyán, Örkény, Pánd, Páty, Pécel, Penc, Perbál, Perőcsény, Péteri, Pilis, Pilisborosjenő, Piliscsaba, Pilisjászfalu, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pilisvörösvár, Pomáz, Püspökhatvan, Püspökszilágy, Pusztavacs, Pusztazámor, Pócsmegyer, Ráckeve, Rád, Remeteszőlős, Solymár, Sülysáp, Szada, Százhalombatta, Szentendre, Szentlőrinckáta, Szentmártonkáta, Szigetbecse, Szigetcsép, Szigethalom, Szigetmonostor, Szigetszentmárton, Szigetszentmiklós, Szigetújfalu, Szob, Sződ, Sződliget, Szokolya, Sóskút, Táborfalva, Tahitótfalu, Taksony, Tápióbicske, Tápiógyörgye, Tápióság, Tápiószecső, Tápiószele, Tápiószentmárton, Tápiószőlős, Tárnok, Tatárszentgyörgy, Telki, Tésa, Tinnye, Tök, Tököl, Törökbálint, Törtel, Tura, Tóalmás, Újhartyán, Újlengyel, Újszilvás, Üllő, Úri, Üröm, Vác, Vácduka, Vácegres, Váchartyán, Váckisújfalu, Vácrátót, Vácszentlászló, Valkó, Vámosmikola, Vasad, Vecsés, Veresegyház, Verőce, Verseg, Visegrád, Zebegény, Zsámbék, Zsámbok, Ócsa
T

gyártók