+36 20 350 1350 +(36) 1-343-9991
Több mint 30 év szakmai tapasztalat – 0-24 órás ügyeleti szolgálat – akár 1 órán belüli kiszállás

Gázbojler szerelő, javító, karban tartó munkák

Ha vízmelegítésről van szó, mindig érdemes előre tisztázni, hogy milyen típusú a készülék, ami nálad üzemel.

Azért fontos lépés, mert sokan nem tudják, mi a különbség, és így egyetlen perc alatt egyértelművé válhat bárki számára, akit esetleg bizonytalanság gyötörne.

A háztartások többségében kétféle készülék van erre a célra: a bojler, és az átfolyós vízmelegítő.

Az a különbség a kettő között, hogy amíg az átfolyós melegítő csak és kizárólag annyi vizet hevít fel, amennyire éppen szükség van (illetve kombi kazán esetén a fűtési rendszerben keringőt is), addig a bojler raktározza, és folyamatosan melegen tartja.

Ilyen formán a bojlerek fűtésre nem alkalmasak, mivel korlátozott mennyiségű, de állandó hőmérsékletű vizet biztosítanak.

Szóval, ha a Te készüléked tartály-alapú, és nem azonnal melegíti a vizet, akkor bojlered van, ha viszont csak akkor kapcsol be, mikor megnyitod a csapot, és csak addig üzemel, amíg vizet használsz, akkor az egy átfolyós melegítő.

Bojler fajták

Alapvetően, akárcsak a többi melegítő berendezésnél, a bojlereknél is két módja van a folyamatnak aszerint, hogy milyen energiát használ:

  1. elektromos bojler,
  2. és gázbojler.

Lehetetlen lenne megmondani, hogy valamelyik jobb-e a másiknál, hiszen mindkettőből léteznek korszerű és gazdaságosan működő, valamint régi és energiapazarló darabok.

Villanybojlerek esetén a tartályban lévő víz melegítését fűtőszál biztosítja, míg gázbojlereknél erről gázégők gondoskodnak – akárcsak a gázkazánoknál.

Mielőtt belevágnál bármilyen bojler beszerzésébe és felszerelésébe, érdemes alaposan végiggondolni, hogy mire van lehetőséged, illetve mennyi átalakításra vagy hajlandó az ügy érdekében.

Mert amíg egy elektromos bojler voltaképpen nem igényel más csatlakozást, mint az összeköttetést a vízhálózattal, illetve az áramellátással, addig egy gázbojlernek szüksége van gázvezetékre, égéstermék-kivezető kürtőre, áramra, illetve az elengedhetetlen vízre.

Az elektromos bojler üzemeltetése talán valamivel drágább, figyelembe véve az áram kilowattonkénti piaci árát, viszont, mint azt kifejtettük, a gázbojler nagyobb felkészültséget igényel, ezzel együtt több helyen is romolhat el.

Gázbojler meghibásodása

Rögtön az elejéről kezdve: mivel több frontos „ellátást” igényelnek a gázzal üzemelő készülékek, így a meghibásodás esélye is valamivel nagyobb.

Akárcsak egy gázkazán esetén, itt is kiütközhet probléma a gázellátással, valamint a gáz minősége is okozhat némi fejfájást hosszú távon.

A kormos fúvókák, az eldugult gázcső-rendszer, valamint a rossz hatásfokú égetés mind befolyásolni tudják az energiahatékony vízmelegítést, sőt, egy idő után teljesen meg is akadályozhatják azt.

Vízellátás kérdésében a villany- és gázbojlerek ugyanolyan fenyegetettek, hiszen a vízkő és a szennyeződések majdnem egyformán érintik mindkettőt, azonban amíg az elektromos darabok esetén a fűtőegységre kiülő kövesedés befolyásolja a hatásfokot, addig gázbojlereknél legfeljebb a csőrendszert károsíthatja.

Ott van aztán a termosztát és a szikragyújtó, melyek áramellátást igényelnek, és szintén hajlamosak a meghibásodásra hosszú távon.

Ezen kívül a kivezető kéményrendszer sem ússza meg, ugyanis keletkezhetnek elzáródások, netán szivárgó rések, melyek a káros, mérgező égéstermékek (szén-monoxid, szén-dioxid) visszaáramlását segítik elő.

Gázbojler szerelő szükséges, ha probléma adódik

Ha a gázbojlered nem működik megfelelően, például nehezen gyújt be, nem melegíti olyan jól a vizet, netán túl sokszor kapcsol be, avagy egyáltalán nem reagál semmire, akkor se keseredj el!

Mind a vízzel kapcsolatos szerelési munkákban, mind pedig a gázkészülékekkel elboldogulunk, a terület szakértői vagyunk!

Hosszú, több évtizedet felölelő munkásságunk során számos gázbojlert hoztunk már vissza az életbe, így ha a tiéddel adódna gond, akkor se ess kétségbe.

Gázbojler szerelésben is komoly gyakorlattal rendelkező munkatársaink várják hívásodat bármikor, amikor csak a szükség hozza!

Ha súlyos a helyzet, akár soron kívül, extra gyorsan is kimegyünk hozzád, de a bajt jobb megelőzni, mint orvosolni.

Ha vacakol a gázbojlered, és szükség lenne egy szakképzett szerelőre, keress fel minket telefonon akár már most!

Kérj itt visszahívást!

Szakembereink Budapest és Pest megyében vállalják bárminemű víz-, gáz- és fűtésszerelési munka elvégzését ügyfeleinknek.

Hívjon minket az alábbi településekről bizalommal:

Abony, Acsa, Albertirsa, Alsónémedi, Apaj, Áporka, Aszód, Bag, Bénye, Bernecebaráti, Biatorbágy, Budajenő, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Budapest, Bugyi, Cegléd, Ceglédbercel, Csemő, Csévharaszt, Csobánka, Csomád, Csömör, Csörög, Csővár, Dabas, Dánszentmiklós, Dány, Délegyháza, Diósd, Domony, Dömsöd, Dunabogdány, Dunaharaszti, Dunakeszi, Dunavarsány, Ecser, Érd, Erdőkertes, Farmos, Felsőpakony, Fót, Galgagyörk, Galgahéviz, Galgamácsa, Göd, Gödöllő, Gomba, Gyál, Gyömrő, Halásztelek, Herceghalom, Hernád, Hévizgyörk, Iklad, Inárcs, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Isaszeg, Jászkarajenő, Kakucs, Kartal, Káva, Kemence, Kerepes, Kiskunlacháza, Kismaros, Kisnémedi, Kisoroszi, Kistarcsa, Kocsér, Kőröstetétlen, Kosd, Kóka, Kóspallag, Leányfalu, Letkés, Lórév, Maglód, Majosháza, Makád, Márianosztra, Mende, Mikebuda, Mogyoród, Monor, Nagybörzsöny, Nagykáta, Nagykőrös, Nagykovácsi, Nagymaros, Nagytarcsa, Nyáregyháza, Nyársapát, Őrbottyán, Örkény, Pánd, Páty, Pécel, Penc, Perbál, Perőcsény, Péteri, Pilis, Pilisborosjenő, Piliscsaba, Pilisjászfalu, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pilisvörösvár, Pomáz, Püspökhatvan, Püspökszilágy, Pusztavacs, Pusztazámor, Pócsmegyer, Ráckeve, Rád, Remeteszőlős, Solymár, Sülysáp, Szada, Százhalombatta, Szentendre, Szentlőrinckáta, Szentmártonkáta, Szigetbecse, Szigetcsép, Szigethalom, Szigetmonostor, Szigetszentmárton, Szigetszentmiklós, Szigetújfalu, Szob, Sződ, Sződliget, Szokolya, Sóskút, Táborfalva, Tahitótfalu, Taksony, Tápióbicske, Tápiógyörgye, Tápióság, Tápiószecső, Tápiószele, Tápiószentmárton, Tápiószőlős, Tárnok, Tatárszentgyörgy, Telki, Tésa, Tinnye, Tök, Tököl, Törökbálint, Törtel, Tura, Tóalmás, Újhartyán, Újlengyel, Újszilvás, Üllő, Úri, Üröm, Vác, Vácduka, Vácegres, Váchartyán, Váckisújfalu, Vácrátót, Vácszentlászló, Valkó, Vámosmikola, Vasad, Vecsés, Veresegyház, Verőce, Verseg, Visegrád, Zebegény, Zsámbék, Zsámbok, Ócsa
T

gyártók