+36 20 350 1350 +(36) 1-343-9991
Több mint 30 év szakmai tapasztalat – 0-24 órás ügyeleti szolgálat – akár 1 órán belüli kiszállás

Gázbojler beszerelés szakszerűen, gyorsan a fővárosban és bárhol Pest megyében 

Gázbojler beszerelés szakszerűen, gyorsan a fővárosban és bárhol Pest megyében

Gázbojler beszerelés mellett döntöttél?

A feladatot érdemes szakemberre bízni, azonban nem árt, ha Te is tisztában vagy a bojlered alapvető működési elveivel, a különböző alternatívákkal, és a gázbojler beszerelésénél szem előtt tartandó szempontokkal!

A bojlerekről általában

Legtömörebben, a bojler tárolja, és folyamatosan melegen tartja a vizet.

Elengedhetetlen eszköz a háztartásokban ahhoz, hogy mindig elérhető legyen számunkra a kellő mennyiségű meleg víz a mindennapi zuhanyzáshoz, mosogatáshoz, főzéshez, és bármilyen egyéb, meleg vizet igénylő tevékenységhez.

Attól függően, hogy milyen energiát használ a működéséhez, a bojler kétféle típusú lehet:

  • elektromos bojler (más néven villanybojler), melyben a víz melegedését és melegen tartását fűtőszál biztosítja,
  • a gázbojlereknél pedig gázégők melegítik a tartályban lévő vizet.

Emellett hallhattál már alsó és felső szerelésű bojlerekről is – itt az egyetlen különbség abban van, hogy hova kerül bekötésre az eszköz: az alsó szerelésű bojlereket rendszerint konyhabútorokba építik be, a felső szerelésűeket pedig falra fúrják.

A gázbojlerek beszerelése

A gázbojler beszerelés bizonyos mértékben bonyolultabb, mint egy villanybojler beszerelése, mert ilyenkor több szempontot kell figyelembe venni az otthonod adottságaival, lehetőségeivel kapcsolatban.

A gázbojler beszereléshez ugyanis szükség van egy gázvezetékre, egy égéstermék-kivezető kürtőre, és természetesen a működéshez elengedhetetlen vízre és áramra, így nem mindegy, hogy mennyi hely áll rendelkezésedre, és mik találhatóak abban a helyiségben, ahova a bojlert szánod.

Gázbojlerek esetén fokozottan ügyelni kell arra is, hogy az égéstermékek biztonságosan távozni tudjanak, ezért alapvetően kéményhez kapcsolással lehet a legjobban megoldani az efféle kivezető rendszert és a folyamatos szellőzést.

Ha a ház adottságai nem teszik lehetővé a kéményhez kapcsolást, a gázbojler csak akkor szerelhető be, ha szigorú előírásoknak felel meg.

Mik ezek?

Gázbojler beszerelés: a kötelező előírások

Gázbojler beszerelés: a kötelező előírások

Először is, akár kéménybe köthető, akár kémény nélküli gázbojlerünk van, a gázbekötő flexibilis cső csakis új szabványú lehet.

Ez tulajdonképpen egy biztonsági intézkedés, hiszen egy esetleges szivárgás akár életveszélyes is lehet.

Ugyancsak elővigyázatosabbnak kell lenni akkor, ha nem kéménybe köthető gázbojlerünk van, hiszen ilyenkor az adott helyiségben marad a szén-monoxid.

Éppen ezért előírás, hogy ilyen esetben legalább 12 légköbméternek kell lennie a szobában, ahova a gázbojlert szánja az ügyfél.

Egy másik előírás pedig a kéménybe köthető gázbojlerekre vonatkozik: ezek bekötéséhez ugyanis kéményseprői engedélyre van szükség.

Amire még ügyelni kell gázbojlereknél

A szakszerű bekötés tehát elengedhetetlen gázbojlereknél ahhoz, hogy hosszú távon és biztonságos körülmények között működhessenek.

Ne feledkezz meg azonban a rendszeres karbantartás fontosságáról sem!

A gázbojlernél ugyanis fokozottan ügyelni kell a kormosodásra, dugulásokra, a megfelelő hatásfokra égetéskor, illetve meg kell előzni az esetleges szivárgásokat, és figyelni arra is, hogy a gyújtóláng el ne aludjon.

További buktatók lehetnek a gázellátás stabil biztosítása, valamint a gáz minőségének stabilan tartása is.

Mivel a beszereléséhez és működéséhez több berendezési eszközre van szükség, a meghibásodás esélye is nagyobb, mint egy villanybojlernél.

Gázbojler beszerelés? Hívj minket bizalommal!

A fentiek alapján láthatod, hogy egy gázbojler biztonságos működéséhez komolyan kell venni a beszereléssel és karbantartással kapcsolatos munkákat.

Ne bízd a véletlenre a háztartásod melegvíz-ellátását és a testi épségedet!

Fordulj hozzánk bizalommal, ha szakértői segítségre van szükséged a gázbojlered beszereléséhez, karbantartásához!

Hívj minket Budapestről, illetve Pest megye bármelyik településéről, vagy kérj visszahívást az alábbi űrlapon:

Kérj itt visszahívást!

Szakembereink Budapest és Pest megyében vállalják bárminemű víz-, gáz- és fűtésszerelési munka elvégzését ügyfeleinknek.

Hívjon minket az alábbi településekről bizalommal:

Abony, Acsa, Albertirsa, Alsónémedi, Apaj, Áporka, Aszód, Bag, Bénye, Bernecebaráti, Biatorbágy, Budajenő, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Budapest, Bugyi, Cegléd, Ceglédbercel, Csemő, Csévharaszt, Csobánka, Csomád, Csömör, Csörög, Csővár, Dabas, Dánszentmiklós, Dány, Délegyháza, Diósd, Domony, Dömsöd, Dunabogdány, Dunaharaszti, Dunakeszi, Dunavarsány, Ecser, Érd, Erdőkertes, Farmos, Felsőpakony, Fót, Galgagyörk, Galgahéviz, Galgamácsa, Göd, Gödöllő, Gomba, Gyál, Gyömrő, Halásztelek, Herceghalom, Hernád, Hévizgyörk, Iklad, Inárcs, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Isaszeg, Jászkarajenő, Kakucs, Kartal, Káva, Kemence, Kerepes, Kiskunlacháza, Kismaros, Kisnémedi, Kisoroszi, Kistarcsa, Kocsér, Kőröstetétlen, Kosd, Kóka, Kóspallag, Leányfalu, Letkés, Lórév, Maglód, Majosháza, Makád, Márianosztra, Mende, Mikebuda, Mogyoród, Monor, Nagybörzsöny, Nagykáta, Nagykőrös, Nagykovácsi, Nagymaros, Nagytarcsa, Nyáregyháza, Nyársapát, Őrbottyán, Örkény, Pánd, Páty, Pécel, Penc, Perbál, Perőcsény, Péteri, Pilis, Pilisborosjenő, Piliscsaba, Pilisjászfalu, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pilisvörösvár, Pomáz, Püspökhatvan, Püspökszilágy, Pusztavacs, Pusztazámor, Pócsmegyer, Ráckeve, Rád, Remeteszőlős, Solymár, Sülysáp, Szada, Százhalombatta, Szentendre, Szentlőrinckáta, Szentmártonkáta, Szigetbecse, Szigetcsép, Szigethalom, Szigetmonostor, Szigetszentmárton, Szigetszentmiklós, Szigetújfalu, Szob, Sződ, Sződliget, Szokolya, Sóskút, Táborfalva, Tahitótfalu, Taksony, Tápióbicske, Tápiógyörgye, Tápióság, Tápiószecső, Tápiószele, Tápiószentmárton, Tápiószőlős, Tárnok, Tatárszentgyörgy, Telki, Tésa, Tinnye, Tök, Tököl, Törökbálint, Törtel, Tura, Tóalmás, Újhartyán, Újlengyel, Újszilvás, Üllő, Úri, Üröm, Vác, Vácduka, Vácegres, Váchartyán, Váckisújfalu, Vácrátót, Vácszentlászló, Valkó, Vámosmikola, Vasad, Vecsés, Veresegyház, Verőce, Verseg, Visegrád, Zebegény, Zsámbék, Zsámbok, Ócsa
T

gyártók