+36 20 350 1350 +(36) 1-343-9991
Több mint 30 év szakmai tapasztalat – 0-24 órás ügyeleti szolgálat – akár 1 órán belüli kiszállás

FÉG készülékek javítása, cseréje

A FÉG márkanevet, azt hiszem, senkinek sem kell idehaza bemutatni, hiszen legalább egyszer életében mindenki találkozott már a gyár legalább egy termékével.

A valaha alapított egyik legsikeresebb magyar vállalatról van szó, aminek a gyökerei 1891-ig vezethetőek vissza.

A jogelőd a Fegyver- és Gépgyár RT. volt, mely a 20. század első felében a teljes magyar honvédség mellett még exportra is készített főleg fegyvereket, másodsorban műszaki cikkeket.

Közvetlenül a második világháború előtt a vállalat egyesült a Magyar Fém- és Lámpaárugyár Rt.-vel, és így jött létre a Fémáru-, Fegyver- és Gépgyár Rt.

Az angol bombázások azonban nem kímélték az üzemet, súlyos károk keletkeztek benne, így a legtöbbünk által már Fegyver-és Gázkészülékgyár csak 1965-től kezdett el újra működni.

Azonban nem akárhogy, ugyanis a gázkészülékek, akár a kazánok, akár a vízmelegítők olyan magas színvonalat képviseltek, hogy külföldön is igen keresett termékeké váltak, a népszerűségük pedig mindmáig töretlen!

A FÉG gázkészülékek sikere

A FÉG által gyártott gázkészülékek sikere elsősorban nem annak volt köszönhető, hogy az előző rendszerbéli zárt piacon nemigen volt választék, sokkal inkább a megbízható, hosszú távú működésüknek és az egyszerűségüknek.

Márpedig ami egyszerű, az sokkal kevesebb helyen hibásodik meg!

A FÉG gázkészülékei nem véletlenül bírják a strapát mind a mai napig, hiszen mindamellett, hogy már-már minimalista kivitelezésüknek köszönhetően kiválóan javíthatóak, de még mindig kaphatóak hozzájuk alkatrészek is.

Bár a gyár a korábban ismert formájában megszűnt, mégis a Vara-FÉG továbbviszi valamilyen szinten az örökséget.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy akár a 30-40 évvel ezelőtti berendezéseket ne lehetne újra- és újra kipofozni.

Ha egy FÉG gázkészülékre vigyáznak, akkor nagyon, de nagyon hosszú ideig működőképes marad.

A FÉG készülékek hátrányai

Minden pozitív tulajdonsága és jó javíthatósága ellenére ezek a készülékek sem mentesek a szépséghibáktól.

Mindenek előtt abba érdemes belegondolni, hogy a több évtizeddel ezelőtt gyártott berendezések ma már nemigen felelnek meg a szabványoknak, se biztonsági, sem pedig hatékonysági szempontból.

A nyílt égésterű kazánok esetén a szén-monoxid mindig is egy állandó fenyegetést fog jelenteni, hiába a rendszeresen takarított kémény.

A hatékonysága sem túl nagy az idősebb készülékeknek, elég sok energiát fogyasztanak ugyanannak a vízmennyiségnek a felmelegítéséhez, szemben például egy modernebb berendezéssel.

Így az ingatlan energia-besorolását is kedvezőtlenül befolyásolhatja, ha például adás-vételre kerül a sor.

És, mint azt tudjuk, a vállalat 2004-ben megszűnt, mint olyan, így már semmiféle gyártói garancia nem érvényesíthető rá.

Ha mégis ragaszkodnál FÉG készülékedhez…

…akkor ránk továbbra is mindenben számíthatsz!

A gázkészülékek szervizelésében, javításában és cseréjében hosszú, sok-sok éves tapasztalattal rendelkezünk, a FÉG berendezéseket pedig szinte régi ismerősként köszöntjük.

Mint már említettük, az alkatrészellátás továbbra sem jelent akadályt, így ha FÉG gázkészüléked meghibásodna, hozzánk nyugodt szívvel fordulhatsz, megoldjuk a problémát.

Szükség esetén akár extra gyorsan is kimegyünk hozzád, hiszen tudjuk, hogy fűtés és meleg víz nélkül kínkeserves az élet – rövid ideig is.

Szóval, ha meghibásodott, javításra szoruló FÉG készüléked van, ne halogasd a dolgot és ne érd be kevesebbel!

FÉG gázkészülékek javításáért keress minket telefonon akár már most!

Kérj itt visszahívást!

Szakembereink Budapest és Pest megyében vállalják bárminemű víz-, gáz- és fűtésszerelési munka elvégzését ügyfeleinknek.

Hívjon minket az alábbi településekről bizalommal:

Abony, Acsa, Albertirsa, Alsónémedi, Apaj, Áporka, Aszód, Bag, Bénye, Bernecebaráti, Biatorbágy, Budajenő, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Budapest, Bugyi, Cegléd, Ceglédbercel, Csemő, Csévharaszt, Csobánka, Csomád, Csömör, Csörög, Csővár, Dabas, Dánszentmiklós, Dány, Délegyháza, Diósd, Domony, Dömsöd, Dunabogdány, Dunaharaszti, Dunakeszi, Dunavarsány, Ecser, Érd, Erdőkertes, Farmos, Felsőpakony, Fót, Galgagyörk, Galgahéviz, Galgamácsa, Göd, Gödöllő, Gomba, Gyál, Gyömrő, Halásztelek, Herceghalom, Hernád, Hévizgyörk, Iklad, Inárcs, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Isaszeg, Jászkarajenő, Kakucs, Kartal, Káva, Kemence, Kerepes, Kiskunlacháza, Kismaros, Kisnémedi, Kisoroszi, Kistarcsa, Kocsér, Kőröstetétlen, Kosd, Kóka, Kóspallag, Leányfalu, Letkés, Lórév, Maglód, Majosháza, Makád, Márianosztra, Mende, Mikebuda, Mogyoród, Monor, Nagybörzsöny, Nagykáta, Nagykőrös, Nagykovácsi, Nagymaros, Nagytarcsa, Nyáregyháza, Nyársapát, Őrbottyán, Örkény, Pánd, Páty, Pécel, Penc, Perbál, Perőcsény, Péteri, Pilis, Pilisborosjenő, Piliscsaba, Pilisjászfalu, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pilisvörösvár, Pomáz, Püspökhatvan, Püspökszilágy, Pusztavacs, Pusztazámor, Pócsmegyer, Ráckeve, Rád, Remeteszőlős, Solymár, Sülysáp, Szada, Százhalombatta, Szentendre, Szentlőrinckáta, Szentmártonkáta, Szigetbecse, Szigetcsép, Szigethalom, Szigetmonostor, Szigetszentmárton, Szigetszentmiklós, Szigetújfalu, Szob, Sződ, Sződliget, Szokolya, Sóskút, Táborfalva, Tahitótfalu, Taksony, Tápióbicske, Tápiógyörgye, Tápióság, Tápiószecső, Tápiószele, Tápiószentmárton, Tápiószőlős, Tárnok, Tatárszentgyörgy, Telki, Tésa, Tinnye, Tök, Tököl, Törökbálint, Törtel, Tura, Tóalmás, Újhartyán, Újlengyel, Újszilvás, Üllő, Úri, Üröm, Vác, Vácduka, Vácegres, Váchartyán, Váckisújfalu, Vácrátót, Vácszentlászló, Valkó, Vámosmikola, Vasad, Vecsés, Veresegyház, Verőce, Verseg, Visegrád, Zebegény, Zsámbék, Zsámbok, Ócsa
T

gyártók