+36 20 350 1350 +(36) 1-343-9991
Több mint 30 év szakmai tapasztalat – 0-24 órás ügyeleti szolgálat – akár 1 órán belüli kiszállás

Professzionális bojler szerelés, javítás

A bojlerek az egyik legnépszerűbb eszközök arra, hogy a háztartás meleg víz ellátását biztosítsuk, nem véletlenül.

Egy olyan rendszerben, ahol akár egyszerre több helyen is használnak párhuzamosan melegített vizet, mindenképpen bojlerben érdemes gondolkodni.

Mielőtt azonban mélyebben belemennénk a témába, mindenképpen érdemes már csak magukat az alapfogalmakat is tisztázni, hogy mindenki számára teljesen egyértelmű legyen.

Mi is pontosan a bojler?

A bojler egy víz melegítésére, és ami még fontosabb, a melegített víz tárolására alkalmas eszköz.

Tehát az átfolyós vízmelegítőkkel szemben itt a hőszigetelt tartálynak köszönhetően az adott mennyiségű meleg víz mindig rendelkezésre áll.

Ennek az a nagy előnye például, hogy egy bizonyos ideig akkor sem kell lemondanunk a meleg vízről, ha rövid áramkimaradás van, vagy szerelik a gázvezetéket.

De milyen bojlerek léteznek, és mi közöttük a különbség?

Bojlerek a múltban

Manapság két nagyobb családba oszthatjuk be a bojlereket, mégpedig aszerint, hogy milyen módon melegítik fel számunkra a vizet.

E kettő közül a régebb óta létező a fosszilis energiahordozóval működő, vagyis köznapi nevén a gázbojler.

Általában vezetékes gáz égetésével melegítik fel a tartályban lévő vizet, bár bizonyos régebbi típusoknál a fűtőolaj vagy más egyéb kőolajszármazék is szolgált üzemanyagként.

A gázbojlerek sokat fejlődtek a kezdeti példányokhoz képest, melyeket még kézi szikraadóval vagy gyufával kellett begyújtani, ha fürdeni, mosakodni akartunk, odafigyelve arra, hogy legyen elég ideje a víznek felmelegedni.

A modern bojlerek jellemzői

Ma már a készülékek automatikusan figyelik a vízhőmérsékletet, és folyamatosan szinten tartják azt.

A gázbojlerek hátránya az elektromos bojlerekkel szemben, hogy kivezető rendszerrel is kell rendelkezniük a melegítés során keletkezett égéstermékek számára, azaz kéményhez kell őket kapcsolni.

Ezzel szemben az villanybojlerek gáz égetése nélkül, elektromos úton tartják melegen a vizet, nincs hozzájuk szükség csővezetékre (mármint a vízén kívül) vagy kivezető kürtőre.

Csendesebbek és környezetkímélőbbek, azonban mindkét típusnak megvannak az előnyei mellett a hátrányai is.

Hibalehetőségek bojlereknél

Nincs örökké tökéletesen működő szerkezet, ezt már nagyon régóta tudjuk.

Ez alól természetesen a bojler készülékek sem képeznek kivételt, azonban nem egyformán működnek a különböző típusok, ez pedig eltérő meghibásodásokat eredményez.

Mindenek előtt fontos meggyőződnöd arról, hogy Neked milyen készüléked van, így a kihívott szerelőt, karbantartót is pontosabban fogod tudni tájékoztatni, és ő is előre látni fogja, mire kell felkészülnie.

Egy gázbojler például hasonló „betegségekkel” küzdhet, mint egy átfolyós vízmelegítő, vagyis elkoszolódhatnak a fúvókák, elromolhat a szikragyújtó, de elektromos problémák is jelentkezhetnek, mint például egy meghibásodott termosztát vagy kezelőpanel.

De a gázszivárgás, nem megfelelő elvezetés, sőt, az égéstermékek visszajutása is aggodalomra adhat okot, hiszen mégiscsak az elégő gáz hője melegíti fel a vizet.

Villanybojlerek esetén főleg elektronikai gondok adódnak, például kontakthiba, termosztát meghibásodás, kapcsolócsere, és hasonlók.

Van azonban egy nagy közös ellenség, ez pedig a vízkő.

A kemény víz problémája

Magyarországon összességében kijelenthetjük, hogy elég kemény a víz, ami a magas ásványi anyag-tartalmat jelenti, ez pedig nem éppen előnyös a vizet használó berendezések számára.

Az oldott ásványtartalom alapvetően nem lenne baj, hiszen az élő szervezetek így hozzájutnak olyan anyagokhoz, nyomelemekhez, melyeket más úton nehézkes lenne felvenni.

Vizes eszközök (bojler, mosógép, vízforraló, stb.) esetében viszont a kemény víz, hacsak nem figyelünk oda rá, a készülék idő előtti elhasználódásához vezet.

A vízkő ezeknek az ásványoknak az üledéke, és minél melegebb a víz, annál hajlamosabb kiválni, mivel a párolgás során a „szárazanyag” hátramarad.

Bojlerek esetén első sorban a tartály, valamint a be- és kifolyó szelep, villanybojlereknél pedig a vízmelegítő szál van kitéve fokozott vízkövesedésnek, és ez a teljesítmény drasztikus csökkenését okozhatja.

Ha elromlott a bojler…

Nehezen kapcsol be a bojler, csöpög, szivárog, vagy nem úgy melegíti a vizet, mint korábban?

Netán egyáltalán nem működik, pedig minden a helyén van, és korábban még vígan üzemelt?

A házi barkács megoldások és a kóklerek helyett fordulj szakszerű segítséghez!

Több évtizedes tapasztalattal a hátunk mögött talán nem hiúság kijelenteni, hogy megszámlálhatatlan bojlerrel volt már dolgunk, és valószínűleg tudjuk is, hogy mi a tiédnek a baja.

Ha bojler szerelés, javítás, telepítés merül fel, és nem szeretnéd, hogy egy szakavatatlan kéz csak még nagyobb kárt okozzon, fordulj hozzánk bizalommal!

Legyen szó akár gáz, akár villanybojlerről, hívj minket bátran most!

Kérj itt visszahívást!

Szakembereink Budapest és Pest megyében vállalják bárminemű víz-, gáz- és fűtésszerelési munka elvégzését ügyfeleinknek.

Hívjon minket az alábbi településekről bizalommal:

Abony, Acsa, Albertirsa, Alsónémedi, Apaj, Áporka, Aszód, Bag, Bénye, Bernecebaráti, Biatorbágy, Budajenő, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Budapest, Bugyi, Cegléd, Ceglédbercel, Csemő, Csévharaszt, Csobánka, Csomád, Csömör, Csörög, Csővár, Dabas, Dánszentmiklós, Dány, Délegyháza, Diósd, Domony, Dömsöd, Dunabogdány, Dunaharaszti, Dunakeszi, Dunavarsány, Ecser, Érd, Erdőkertes, Farmos, Felsőpakony, Fót, Galgagyörk, Galgahéviz, Galgamácsa, Göd, Gödöllő, Gomba, Gyál, Gyömrő, Halásztelek, Herceghalom, Hernád, Hévizgyörk, Iklad, Inárcs, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Isaszeg, Jászkarajenő, Kakucs, Kartal, Káva, Kemence, Kerepes, Kiskunlacháza, Kismaros, Kisnémedi, Kisoroszi, Kistarcsa, Kocsér, Kőröstetétlen, Kosd, Kóka, Kóspallag, Leányfalu, Letkés, Lórév, Maglód, Majosháza, Makád, Márianosztra, Mende, Mikebuda, Mogyoród, Monor, Nagybörzsöny, Nagykáta, Nagykőrös, Nagykovácsi, Nagymaros, Nagytarcsa, Nyáregyháza, Nyársapát, Őrbottyán, Örkény, Pánd, Páty, Pécel, Penc, Perbál, Perőcsény, Péteri, Pilis, Pilisborosjenő, Piliscsaba, Pilisjászfalu, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pilisvörösvár, Pomáz, Püspökhatvan, Püspökszilágy, Pusztavacs, Pusztazámor, Pócsmegyer, Ráckeve, Rád, Remeteszőlős, Solymár, Sülysáp, Szada, Százhalombatta, Szentendre, Szentlőrinckáta, Szentmártonkáta, Szigetbecse, Szigetcsép, Szigethalom, Szigetmonostor, Szigetszentmárton, Szigetszentmiklós, Szigetújfalu, Szob, Sződ, Sződliget, Szokolya, Sóskút, Táborfalva, Tahitótfalu, Taksony, Tápióbicske, Tápiógyörgye, Tápióság, Tápiószecső, Tápiószele, Tápiószentmárton, Tápiószőlős, Tárnok, Tatárszentgyörgy, Telki, Tésa, Tinnye, Tök, Tököl, Törökbálint, Törtel, Tura, Tóalmás, Újhartyán, Újlengyel, Újszilvás, Üllő, Úri, Üröm, Vác, Vácduka, Vácegres, Váchartyán, Váckisújfalu, Vácrátót, Vácszentlászló, Valkó, Vámosmikola, Vasad, Vecsés, Veresegyház, Verőce, Verseg, Visegrád, Zebegény, Zsámbék, Zsámbok, Ócsa
T

gyártók