+36 20 350 1350 +(36) 1-343-9991
Több mint 30 év szakmai tapasztalat – 0-24 órás ügyeleti szolgálat – akár 1 órán belüli kiszállás

Átfolyós gáz vízmelegítő szervize, cseréje

Minden háztartásnak szüksége van meleg vízre, legyen szó akár egy sokgyermekes nagycsalád otthonáról, vagy éppen egy legénylakásról.

Mosakodáshoz, kézmosáshoz, mosogatáshoz elengedhetetlen, mindezek gyakorlatilag értelmüket vesztik meleg víz nélkül.

Azonban valahogy elő is kell állítani azt a vizet, és nem mindenhol járható út a kombi kazán, avagy nem lehet minden vízforrást egy központi bojlerre kötni.

Itt lépnek a képbe az átfolyós gáz vízmelegítők, melyek remek alternatívát biztosítanak abban az esetben is, ha semmi más célra nem szeretnél készüléket használni.

Az elektromos vízmelegítőktől a legtöbb szakember óva int, viszont valamilyen módon mégis meg kell oldani a kérdést.

Különböző célokra más és más méretű vízmelegítőt vehetsz, ráadásul ezek némileg a működésüket tekintve is eltérnek, szóval jól gondold meg, mire is szeretnéd használni.

Azonban az alapelvek közösek: gáz égetésével megmelegíteni a vezetékes vizet.

Az átfolyós vízmelegítők működése, fajtái

Mint a neve is mutatja, az ilyen fali vízmelegítők lényege, hogy keresztülfolyik rajtuk a vezetékes víz, és ekkor melegszik fel a beállított hőmérsékletre.

Ellentétben a bojlerekkel, ahol egy adott mennyiségű (80-100-120-stb. liter) víz folyamatosan melegen van tartva, az ilyen gázos vízmelegítők csak annyit hevítenek fel, amennyi egyszerre kell.

Ilyen tekintetben a gázkazánokkal mutatnak rokonságot, pontosabban a kombi kazánokkal, melyek a fűtés mellett használati meleg vizet is elő tudnak állítani, itt azonban a fűtő funkció az, ami hiányzik.

Egy kazánnal ellentétben az átfolyós gáz vízmelegítő csak akkor kapcsol be, ha valaki megnyitja a csapot, és amint helyreáll a csőnyomás, azaz a csapot elzárják, ki is kapcsol.

Ilyen szempontból takarékosabb, mint bojlert használni ugyanerre a célra, viszont a fali vízmelegítőket semmilyen más célra nem lehet használni.

Két kategóriába szokás sorolni őket, és itt a különbség nem csak a teljesítményben, hanem valamilyen szinten a működésben is megmutatkozik.

Ez a két csoport:

  • a 13 kW teljesítmény alatti,
  • illetve a 13 kW teljesítmény feletti készülékek.

A kisebb és nagyobb teljesítményű átfolyós melegítő

A kisebb, 13 kW alatti teljesítményű fali vízmelegítőknek az az érdekessége, hogy bár ugyanazon az elven működnek, vagyis a gáz elégetésével felmelegítik a rajtuk átfolyó vizet, a többi gázkészülékkel ellentétben nincs szükség kéményes kivezetésre.

Ezek a berendezések a helyiség levegőjét veszik fel az égetésez, illetve a keletkező égéstermékeket is ide bocsájtják ki.

Ebből következik, hogy zárt ablakok, ajtók mellett körülbelül 10 perc az ajánlott üzemidő, ellenkező esetben a kikerülő füstgázok elkezdenek felgyűlni.

Igazából az ilyen melegítőket mosogatáson, kézmosáson kívül nemigen lehet másra használni, arra nem alkalmasak, hogy kádat vagy zuhanyt lássanak el – arra ott vannak a nagyobbak.

A 13 kW teljesítmény feletti gázos vízmelegítőkről már minden további nélkül lehet a tisztálkodó részleget is üzemeltetni, de egyértelműen igényelnek valamilyen kivezetést kémény vagy parapet formájában, hiszen itt már olyan mennyiségű a keletkező égéstermék, amit muszáj elvezetni.

Ezekből a készülékekből már csak zárt égésterűeket találsz, pontosan azért, amiért a kazánokat is ilyen égésterekkel szerelik fel: így előzhető meg a hosszas használat mellett a belső légtérben a szén-monoxid felhalmozódása.

Erről a gázról tudjuk, hogy színtelen, szagtalan és nagyon veszélyes, álmosságot, fejfájást, ájulást és fulladást okoz a belégzése, mivel a véráramba kerülve átveszi az oxigén helyét a vörösvértestekben.

Hogy elkerüld az ilyen helyzeteket, egyrészt ajánlott időről időre ellenőrizetni a berendezést, másrészt a zárt égéstér ellenére is szellőztetni néha.

Ha meghibásodott az átfolyós fali vízmelegítőd…

…akkor fordulj hozzánk bizalommal!

Azt tapasztalod, hogy nagyon nehezen gyullad be, akadozva működik, esetleg leáll használat közben?

Közel sem melegíti a vizet olyan intenzitással, mint korábban?

Ezek mind-mind annak lehetnek intő jelei, hogy valami meghibásodás áll fent, például dugulás alakult ki, vagy már olyan koszosak a gázégők, hogy az a működést is befolyásolja, netán a háztartási por, olajgőz, vízpára ártott meg neki.

De ne ess pánikba, nem feltétlenül jelenti azt, hogy cserélni kell, mert javíthatatlan az állapota!

A gázkészülékek szerelésében megszerzett több évtizedes tapasztalatunknak köszönhetően magabiztosan állíthatjuk: számunkra már nagyon ritka a meglepetés.

Ha tehát eljött az ideje, hogy megnézesd, megjavíttasd átfolyós gáz vízmelegítődet, akkor jussunk mi az eszedbe, és hívj minket minél hamarabb!

Képzett, sokat tapasztalt szakembereink minden tőlük telhetőt megtesznek a siker érdekében, hogy minél kevesebb kellemetlenséggel járjon a procedúra.

Vészhelyzet esetén akár már pár órán belül kimegyünk hozzád, így ne habozz felkeresni minket!

Hívd a megadott telefonszámunkat (+36 20 350 1350) akár már most, és egyeztess munkatársunkkal, mikor tudunk leghamarabb házhoz menni hozzád!

Kérj itt visszahívást!

Szakembereink Budapest és Pest megyében vállalják bárminemű víz-, gáz- és fűtésszerelési munka elvégzését ügyfeleinknek.

Hívjon minket az alábbi településekről bizalommal:

Abony, Acsa, Albertirsa, Alsónémedi, Apaj, Áporka, Aszód, Bag, Bénye, Bernecebaráti, Biatorbágy, Budajenő, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Budapest, Bugyi, Cegléd, Ceglédbercel, Csemő, Csévharaszt, Csobánka, Csomád, Csömör, Csörög, Csővár, Dabas, Dánszentmiklós, Dány, Délegyháza, Diósd, Domony, Dömsöd, Dunabogdány, Dunaharaszti, Dunakeszi, Dunavarsány, Ecser, Érd, Erdőkertes, Farmos, Felsőpakony, Fót, Galgagyörk, Galgahéviz, Galgamácsa, Göd, Gödöllő, Gomba, Gyál, Gyömrő, Halásztelek, Herceghalom, Hernád, Hévizgyörk, Iklad, Inárcs, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Isaszeg, Jászkarajenő, Kakucs, Kartal, Káva, Kemence, Kerepes, Kiskunlacháza, Kismaros, Kisnémedi, Kisoroszi, Kistarcsa, Kocsér, Kőröstetétlen, Kosd, Kóka, Kóspallag, Leányfalu, Letkés, Lórév, Maglód, Majosháza, Makád, Márianosztra, Mende, Mikebuda, Mogyoród, Monor, Nagybörzsöny, Nagykáta, Nagykőrös, Nagykovácsi, Nagymaros, Nagytarcsa, Nyáregyháza, Nyársapát, Őrbottyán, Örkény, Pánd, Páty, Pécel, Penc, Perbál, Perőcsény, Péteri, Pilis, Pilisborosjenő, Piliscsaba, Pilisjászfalu, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pilisvörösvár, Pomáz, Püspökhatvan, Püspökszilágy, Pusztavacs, Pusztazámor, Pócsmegyer, Ráckeve, Rád, Remeteszőlős, Solymár, Sülysáp, Szada, Százhalombatta, Szentendre, Szentlőrinckáta, Szentmártonkáta, Szigetbecse, Szigetcsép, Szigethalom, Szigetmonostor, Szigetszentmárton, Szigetszentmiklós, Szigetújfalu, Szob, Sződ, Sződliget, Szokolya, Sóskút, Táborfalva, Tahitótfalu, Taksony, Tápióbicske, Tápiógyörgye, Tápióság, Tápiószecső, Tápiószele, Tápiószentmárton, Tápiószőlős, Tárnok, Tatárszentgyörgy, Telki, Tésa, Tinnye, Tök, Tököl, Törökbálint, Törtel, Tura, Tóalmás, Újhartyán, Újlengyel, Újszilvás, Üllő, Úri, Üröm, Vác, Vácduka, Vácegres, Váchartyán, Váckisújfalu, Vácrátót, Vácszentlászló, Valkó, Vámosmikola, Vasad, Vecsés, Veresegyház, Verőce, Verseg, Visegrád, Zebegény, Zsámbék, Zsámbok, Ócsa
T

gyártók