+36 20 350 1350 +(36) 1-343-9991
Több mint 30 év szakmai tapasztalat – 0-24 órás ügyeleti szolgálat – akár 1 órán belüli kiszállás

Termosztát szerelő szolgáltatás gyorsan, hatékonyan

Az automatizált központi fűtési rendszer egyik legfontosabb eleme a termosztát, sokan mégis lebecsülik a jelentőségét.

Egy automatizálatlan, szilárd tüzelésű kazánnal működő fűtésrendszer esetén egyrészt kevéssé lehet szabályozni a hőfokot, másrészt csak addig van fűtés, amíg foglalkozol vele, illetve amíg el nem ég a fűtőanyag.

Ezzel szemben a termosztát-vezértelt rendszerekben egy érzékeny műszer méri folyamatosan egyrészt vagy a hőingadozást, vagy pedig a legmagasabb, illetve legalacsonyabb hőmérsékletet.

Eme kritériumok szerint kapcsolja be- és ki a termosztát a gázkazánt, és így éri el, hogy a lakótér hőmérséklete csak egy bizonyos, kellemes határértéken belül mozogjon.

Számos olyan tényező van, ami befolyásolhatja a működését, többek között magának az épületnek az állapota is, de a mai, korszerű készülékek azért elég könnyen kezelhetőek és jól beállíthatóak.

Telepítésük, javításuk ellenben megfelelő szakképesítést, háttértudást igényel, így nagyon nem mindegy, hogy kit bízol meg vele!

Termosztátok típusai, működése

A termosztátok, főleg a régi típusúak, szinte mind állítótárcsásak voltak, azaz egy tekerhető alkatrészen, fokozat-tárcsán lehetett rajtuk beállítani a kívánt hőmérséklet-határokat.

Ezen kívül az újabbakon megtalálhatóak még esetenként a tekerő helyett a szabályozó gombok, digitális kijelző, ki-be kapcsoló gomb, ha esetleg manuálisan szeretnénk kikapcsolni a kazánt, továbbá éjszakai funkció is lehet rajta, mely aktiváláskor 3-4 °C-kal lejjebb vesz a határértékeken.

Mindettől függetlenül kétféle működési elven alapuló termosztátot különböztethetünk meg:

  1. az egyik típus a szoba hőmérsékletének határértékeit figyeli, azaz a minimum és maximum hőfokot, és ezek elérésekor kapcsolja ki-be a fűtést;
  2. illetve amelyik a hőmérséklet-csökkenés mértékét figyeli, és az alsó határérték közelében szintén beüzemeli a kazánt.

Persze nem úgy működik a dolog, hogy percre pontosan akkor kezd el melegedni a szoba, amikor jelez az érzékelő, természetesen szükség van egy kis időre, amíg a víz felhevül a rendszerben, és a radiátorok fűteni kezdenek, valamint a kazán leállása után is egy kis időbe telik, míg a fűtőtestek minden hőt leadnak, de azért a termosztáttal elég jól szabályozható egy lakás belső hőmérséklete.

Minél korszerűbb, minél modernebb egy hőfokszabályozó készülék, annál érzékenyebb és annál precízebben beállítható, ám az idő előrehaladtával értelemszerűen valamennyit ezek is veszítenek használhatóságukból.

Termosztát-meghibásodások okai

Mindenek előtt fontos, hogy a termosztát megfelelő helyen legyen elhelyezve a lakásban, ahol reális értéket mérhet.

Ha olyan pontra helyezzük, ahol akadályozva van a megfelelő mérés, például zárt helyiségbe, vagy olyan helyre, ahol folyamatos hideg áramlatnak van kitéve, akkor alul- vagy túlműködést tapasztalhatunk.

Ezért fontos, hogy szakember helyezze fel a termosztátodat, hiszen vélhetően te sem szeretnéd, hogy folyton menjen a kazán, és a végén kellemetlen meglepetést okozzon a gázszámla.

Kiütközhet továbbá elektromos hiba is a készülékben, például áramköri meghibásodás, de a programhiba sem kizárt – ilyenkor sajnos képtelen lesz a továbbiakban az automata kazánt vezérelni.

A hőérzékelő szenzor meghibásodása sem ritka, ilyenkor folyamatosan fals értéket mér, és nem engedi elindulni a fűtést, avagy túlfűti a lakást.

Mechanikai hiba is előfordulhat, például törött alkatrész, tárcsa, gomb, ezeket cserével egyszerűen meg lehet oldani.

Az elem is kimerülhet, ám ha nem érzel magadban kellő bátorságot a kicseréléséhez, ezzel is fordulj nyugodtan szakemberhez.

Termosztát szerelésével, javításával fordulj hozzánk!

Akár újat kell telepíteni, akár a régit kell megjavítani, termosztát szerelő szaktudásunkra bármikor számíthatsz!

Nem minden fűtésszerelő vállalkozik még a hőfokszabályozó javítására is, mi ebben is többek vagyunk a versenytársainknál!

Ha azt vetted észre, hogy a kazán indokolatlanul sokat megy, vagy éppen nagyon hideg van a lakásban annak ellenére, hogy minden üzemképes, akkor lehetséges, hogy nem a fűtésrendszerrel, hanem a termosztáttal van gond!

De ha tisztán látszik, észrevehető, hogy a szabályozóval van gond, akkor is nyugodtan keress fel minket, mi megoldjuk.

Több évtizedes, a fűtéstechnika világában eltöltött szakmai életünk során számtalan felmerülő problémát orvosoltunk már, és ez alól a termosztátok sem képeznek kivételt!

Speciális eszközeinket és tudásunk legjavát felhasználva nincs olyan fűtési probléma, amit ne oldanánk meg!

Vészhelyzet esetén akár 1-2 órán belül is ki tudunk menni hozzád, ha arról van szó, hiszen a legnagyobb hidegben valódi krízist jelent a fűtés leállása.

Termosztát szerelői feladatokkal keress minket telefonon akár már most, és biztos lehetsz benne, hogy a lehető leghamarabb megoldjuk a felmerülő hiányosságot!

Kérj itt visszahívást!

Szakembereink Budapest és Pest megyében vállalják bárminemű víz-, gáz- és fűtésszerelési munka elvégzését ügyfeleinknek.

Hívjon minket az alábbi településekről bizalommal:

Abony, Acsa, Albertirsa, Alsónémedi, Apaj, Áporka, Aszód, Bag, Bénye, Bernecebaráti, Biatorbágy, Budajenő, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Budapest, Bugyi, Cegléd, Ceglédbercel, Csemő, Csévharaszt, Csobánka, Csomád, Csömör, Csörög, Csővár, Dabas, Dánszentmiklós, Dány, Délegyháza, Diósd, Domony, Dömsöd, Dunabogdány, Dunaharaszti, Dunakeszi, Dunavarsány, Ecser, Érd, Erdőkertes, Farmos, Felsőpakony, Fót, Galgagyörk, Galgahéviz, Galgamácsa, Göd, Gödöllő, Gomba, Gyál, Gyömrő, Halásztelek, Herceghalom, Hernád, Hévizgyörk, Iklad, Inárcs, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Isaszeg, Jászkarajenő, Kakucs, Kartal, Káva, Kemence, Kerepes, Kiskunlacháza, Kismaros, Kisnémedi, Kisoroszi, Kistarcsa, Kocsér, Kőröstetétlen, Kosd, Kóka, Kóspallag, Leányfalu, Letkés, Lórév, Maglód, Majosháza, Makád, Márianosztra, Mende, Mikebuda, Mogyoród, Monor, Nagybörzsöny, Nagykáta, Nagykőrös, Nagykovácsi, Nagymaros, Nagytarcsa, Nyáregyháza, Nyársapát, Őrbottyán, Örkény, Pánd, Páty, Pécel, Penc, Perbál, Perőcsény, Péteri, Pilis, Pilisborosjenő, Piliscsaba, Pilisjászfalu, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pilisvörösvár, Pomáz, Püspökhatvan, Püspökszilágy, Pusztavacs, Pusztazámor, Pócsmegyer, Ráckeve, Rád, Remeteszőlős, Solymár, Sülysáp, Szada, Százhalombatta, Szentendre, Szentlőrinckáta, Szentmártonkáta, Szigetbecse, Szigetcsép, Szigethalom, Szigetmonostor, Szigetszentmárton, Szigetszentmiklós, Szigetújfalu, Szob, Sződ, Sződliget, Szokolya, Sóskút, Táborfalva, Tahitótfalu, Taksony, Tápióbicske, Tápiógyörgye, Tápióság, Tápiószecső, Tápiószele, Tápiószentmárton, Tápiószőlős, Tárnok, Tatárszentgyörgy, Telki, Tésa, Tinnye, Tök, Tököl, Törökbálint, Törtel, Tura, Tóalmás, Újhartyán, Újlengyel, Újszilvás, Üllő, Úri, Üröm, Vác, Vácduka, Vácegres, Váchartyán, Váckisújfalu, Vácrátót, Vácszentlászló, Valkó, Vámosmikola, Vasad, Vecsés, Veresegyház, Verőce, Verseg, Visegrád, Zebegény, Zsámbék, Zsámbok, Ócsa
T

gyártók