+36 20 350 1350 +(36) 1-343-9991
Több mint 30 év szakmai tapasztalat – 0-24 órás ügyeleti szolgálat – akár 1 órán belüli kiszállás

Központi fűtés szerelő - profi segítség a bajban

A központi fűtés, ha úgy vesszük, nem egy új találmány, hiszen már az ókori rómaiak is alkalmazták.

Tulajdonképpen ez egy gyűjtő fogalom, és az olyan típusú fűtéseket foglalja magában, ahol nem különálló egységekből áll egy ingatlan, épület fűtése, hanem egy fűtőegységből történik hálózatszerűen.

Ez lehet akár gázkazán, szilárd tüzelésű kazán vagy kandalló, de még a távhő is ide tartozik.

A lényeg, hogy maga a hőfejlesztés, mint a neve is mutatja, egy központi helyen zajlik, és innen továbbítja a csővezeték a felhevített vizet a hőleadó egységekhez, radiátorokhoz.

Tehát nem kell szobáról szobára végigmenni és mindenhol egyesével begyújtogatni, mint például konvektoros fűtésnél, hanem csak egy helyen folyik az égetés.

Ha probléma adódik a központi fűtéssel, mindenképpen fűtésszerelőhöz fordulni, aki a csőrendszer, illetve a hőleadó testek javításával, karbantartásával foglalkozik.

A központi fűtés előnyei

Mindamellett, hogy egy központosított fűtésrendszer sokkal kiegyenlítettebb melegedést képes biztosítani a lakás számára, az emberi tényezőt sem szabad figyelmen kívül hagyni.

Ahelyett, hogy folyton körbe kéne járni ellenőrizni, esetleg tenni a tűzre a kályhákban, kandallókban, mint ahogy azt az előző századokban volt muszáj, itt például gázkazán esetén teljesen automatizálva van a működés.

A kihelyezett érzékelők segítségével egy központi cirkó fűtés csak akkor üzemel, amikor szükség van rá, nincs felesleges üresjárat.

Távfűtésnél még ennyi gond sincs, hiszen a hőközpontból dátumtól dátumig folyamatos a fűtés, neked legfeljebb a radiátorok hőfokszabályozóján kell állítanod, ha melegebbet vagy hűvösebbet szeretnél.

Sok társasház esetén is egy, az alagsorban található központi kazán biztosítja a fűtést az összes lakás számára, a lakóknak csak a saját fűtésrendszerükre van gondjuk.

De milyen gondok is fordulhatnak elő?

Problémák a központi fűtéssel

Az elsődleges hibaforrás központi fűtési rendszereknél magával a fűtőegységgel van.

Ha a kazán elromlik, akkor az egész fűtéskör leáll, sehol sem melegszenek a radiátorok, így annak javításáig nélkülözni kell a meleget.

Ha a keringető rendszerrel támad gond, például a szivattyúval, az még súlyosabb baj, hiszen a túlhevült víz kárt tehet a kazánban is, így ilyen esetekben jobb minél előbb cselekedni.

Ennél a két problémánál gázkészülék-szerelőt kell hívni, ugyanis a kazánnal kapcsolatos javítási munkálatokat ők tudják elvégezni.

Ott van továbbá a csőrendszer és a radiátorok, amik folyamatosan ki vannak téve mind a víz, mind pedig a hőtágulás hatásainak.

A magyarországi vizek általánosságban igen kemények, magas az ásványianyag-tartalmuk, ezért a vízkövesedés, belső átmérő csökkenés komoly bajokhoz vezethet.

Ha leáll a keringés, akkor egyrészt a lakás egy része hidegen marad, másrészt megint csak a túlhevült vízzel lehetnek bajok.

A korrózió is nagy ellenség, mely az évek, évtizedek alatt szépen lassan felemészti a vascsöveket, alkatrészeket, és így szivárgások alakulhatnak ki, amik nyomáscsökkenéshez vezetnek.

Megfelelő nyomás nélkül pedig a keringés sem lesz az igazi.

Fontos a szakszerű tervezés, kivitelezés, megfelelő csatlakoztatás, és az ezekre való folyamatos odafigyelés.

Központi fűtés szerelőre van szükséged?

Akkor nálunk jobbat keresve sem találsz!

Hosszú pályafutásunk során számos javítási, kivitelezési munkálatot elvégeztünk már, így pontosan tudjuk, mik is lehetek a probléma okozói.

Ráadásul mind a gázszerelésben, mind pedig a fűtésszerelésben jártasak vagyunk, így akár a kazánnal, akár a hőleadó rendszerrel vannak gondjaid, ránk számíthatsz!

Folyamatos a nyomáscsökkenés, esetleg valahol konkrét csöpögés alakult ki?

Nem úgy fűti fel a lakást a központi fűtés, ahogy kellene?

Túl sok gáz, fűtőanyag fogy, a lakás mégsem melegszik?

Netán folyamatosan megy a készülék, és mégsem jön az elvárt hatás?

Ezek mind súlyos problémák jelei lehetnek, és valószínűleg Te sem szeretnéd, hogy a legnagyobb hidegben maradj fűtés nélkül!

Előzd meg a bajt, keress meg minket, és mi örömmel megoldjuk az ezzel kapcsolatos gondjaidat.

Vészhelyzet van, és sürgős segítség kellene?

Az sem probléma, hiszen szükség esetén akár pár órán belül ki tudunk érkezni hozzád, és szaktudásunk legjavát bevetve igyekszünk megoldást találni.

Keress hát fel minket telefonon akár már most, és kíméld meg magad a felesleges köröktől, horribilis kiadásoktól a súlyos meghibásodások miatt!

Kérj itt visszahívást!

Szakembereink Budapest és Pest megyében vállalják bárminemű víz-, gáz- és fűtésszerelési munka elvégzését ügyfeleinknek.

Hívjon minket az alábbi településekről bizalommal:

Abony, Acsa, Albertirsa, Alsónémedi, Apaj, Áporka, Aszód, Bag, Bénye, Bernecebaráti, Biatorbágy, Budajenő, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Budapest, Bugyi, Cegléd, Ceglédbercel, Csemő, Csévharaszt, Csobánka, Csomád, Csömör, Csörög, Csővár, Dabas, Dánszentmiklós, Dány, Délegyháza, Diósd, Domony, Dömsöd, Dunabogdány, Dunaharaszti, Dunakeszi, Dunavarsány, Ecser, Érd, Erdőkertes, Farmos, Felsőpakony, Fót, Galgagyörk, Galgahéviz, Galgamácsa, Göd, Gödöllő, Gomba, Gyál, Gyömrő, Halásztelek, Herceghalom, Hernád, Hévizgyörk, Iklad, Inárcs, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Isaszeg, Jászkarajenő, Kakucs, Kartal, Káva, Kemence, Kerepes, Kiskunlacháza, Kismaros, Kisnémedi, Kisoroszi, Kistarcsa, Kocsér, Kőröstetétlen, Kosd, Kóka, Kóspallag, Leányfalu, Letkés, Lórév, Maglód, Majosháza, Makád, Márianosztra, Mende, Mikebuda, Mogyoród, Monor, Nagybörzsöny, Nagykáta, Nagykőrös, Nagykovácsi, Nagymaros, Nagytarcsa, Nyáregyháza, Nyársapát, Őrbottyán, Örkény, Pánd, Páty, Pécel, Penc, Perbál, Perőcsény, Péteri, Pilis, Pilisborosjenő, Piliscsaba, Pilisjászfalu, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pilisvörösvár, Pomáz, Püspökhatvan, Püspökszilágy, Pusztavacs, Pusztazámor, Pócsmegyer, Ráckeve, Rád, Remeteszőlős, Solymár, Sülysáp, Szada, Százhalombatta, Szentendre, Szentlőrinckáta, Szentmártonkáta, Szigetbecse, Szigetcsép, Szigethalom, Szigetmonostor, Szigetszentmárton, Szigetszentmiklós, Szigetújfalu, Szob, Sződ, Sződliget, Szokolya, Sóskút, Táborfalva, Tahitótfalu, Taksony, Tápióbicske, Tápiógyörgye, Tápióság, Tápiószecső, Tápiószele, Tápiószentmárton, Tápiószőlős, Tárnok, Tatárszentgyörgy, Telki, Tésa, Tinnye, Tök, Tököl, Törökbálint, Törtel, Tura, Tóalmás, Újhartyán, Újlengyel, Újszilvás, Üllő, Úri, Üröm, Vác, Vácduka, Vácegres, Váchartyán, Váckisújfalu, Vácrátót, Vácszentlászló, Valkó, Vámosmikola, Vasad, Vecsés, Veresegyház, Verőce, Verseg, Visegrád, Zebegény, Zsámbék, Zsámbok, Ócsa
T

gyártók