+36 20 350 1350 +(36) 1-343-9991
Több mint 30 év szakmai tapasztalat – 0-24 órás ügyeleti szolgálat – akár 1 órán belüli kiszállás

Fűtésszerelő munkák gyorsan, precízen

A fűtés sokunk számára létkérdés, különösen akkor, ha központi fűtésről van szó.

Meleg nélkül az otthon nem is igazi otthon, hiszen kinek lenne kedve a hidegben dideregni, ha van kiépített fűtésrendszer, nemde?

Csakhogy a központosított fűtés számos helyen elromolhat, és ezek közül a gázkészülék még a legkevesebb.

Ahhoz, hogy megfelelően tudjon a rendszer működni, mindenhol zártnak és épnek kell lennie, ellenkező esetben számos gond jelentkezhet.

Mielőtt azonban bármiféle szakembert hívnál, nagyon fontos eldönteni, hogy az aktuális probléma hol is jelentkezik.

Ugyanis nem mindegy, hogy fűtésszerelőre, vagy gázkészülék szerelőre van-e szükséged!

Ha netán nem lenne eléggé kézzel fogható a különbség, akkor most igyekszünk eloszlatni a ködfoltokat, ezzel is segítve a könnyedebb és gyorsabb kommunikációt!

Miből áll össze a fűtésrendszer?

Mindenképpen a gázkészülékkel kell kezdenünk a felsorolást, hiszen ha úgy vesszük, ez a szív a keringésben.

Itt melegszik fel az elégő gáz hőjétől a fűtésrendszerben keringő víz, innen juttatja tovább a szivattyú a csöveken keresztül a radiátorokhoz.

A csövek az erek, melyek a felmelegített vizet szállítják, és ha már ennél a példánál maradunk, akkor a fűtőtestek a végtagok, melyek végül az energiát leadják.

Bármelyiket iktatjuk is ki, a kellemes meleg odavész, azonban nem mindegy, hogy a beteghez szív- vagy érsebészt hívunk!

Ugyanis az egyik nem feltétlenül ért a másikhoz, bármennyire is úgy tűnik, hogy átfedés van a szakmák között.

Abban az esetben, ha a csőrendszer vagy a radiátorok hibásodnak meg, akkor fűtésszerelő, ha pedig a kazán, akkor gázkészülék-szerelő szükséges!

Mi okozhat gondot a fűtésrendszerben?

Számos olyan tényező, pont van, ahol a cirkó rendszer meghibásodhat, és ezeknek csupán egy része múlik az emberi odafigyelésen.

Régi központi fűtések esetén például az eltelt idő is fontos, ugyanis a csőrendszer és a radiátorok öregedése, elhasználódása ellen nincs megelőző módszer, csak a csere.

Korábban egyszerű vascsöveket használtak a cirkó rendszerű központi fűtés kialakításához is, azt pedig mindenki tudja, hogy a víz és a vas ellenségek.

A rozsda óhatatlanul is szépen lassan felemészti a csőrendszert, ami, ha annyira elvékonyodik, akár meg is repedhet.

Ilyenkor sokkal gyorsabban csökken a nyomás, mint az megszokott lenne, első sorban innen tudhatjuk meg, hogy valahol lékünk van.

Másrészt a radiátorok, fűtőtestek sem örök életűek, ezeket is kikezdheti az idő és elkezdhetnek szivárogni.

A keringési rendszer el is tömődhet, ilyenkor megszűnik a cirkuláció és ez súlyos károkat okozhat.

A keringő víz nyomására is nagyon oda kell figyelnünk, hiszen az illesztéseket kikezdheti a túlnyomás, és a keringető rendszerint is megviseli.

Igyekezni kell mindig a határértéken belül maradni, és akkor nem lesz ilyen hiba.

És ha már szóba került: bizony, ha az előző kivitelező nem végzett alapos munkát, vagy túl sok idő telt el, akkor sajnos az illesztéseknél, toldásoknál is jelentkezhet szivárgás, csőtörés.

Fűtésszerelő és gázszerelő egy helyen

Mi abban a kivételes helyzetben vagyunk, hogy mindkét szakághoz értünk, nem hoz bennünket zavarba egyik javítási feladat sem.

Azonban, mint ahogy azt az elején leszögeztük, egyáltalán nem mindegy, hogy milyen jellegű probléma jelentkezett nálad!

Hiszen ha azzal keresel meg minket, hogy elromlott a fűtés, mi pedig kiküldünk hozzád egy kazángépészt, de kiderül, hogy a keringési rendszerrel van a hiba, akkor sajnos nem fog tudni segíteni neked, és újbóli kiszállásra lesz szükség.

Így tehát érdemes alaposan végignézni, megvizsgálni mindenhol a csöveket és a radiátorokat is, hátha mégis ott van a baj, és akkor számunkra is egyértelmű, hogy fűtésszerelőre van szükséged!

De még egyszer hangsúlyozom: gázkészülék-szerelésben és fűtésrendszer javításában, kiépítésében is maximálisan állunk a rendelkezésedre, bármilyen gond adódjon!

Akár tanáccsal is ellátunk, hogy mit keress, és így a Te drága idődet sem kell arra pazarolnunk, hogy tévesen küldünk ki szakembert.

Szóval, ha fűtésszerelőre, cirkószerelőre van szükséged, mert valahol hiba ütközött ki a központi fűtési rendszerben, hívj minket bizalommal akár már most, és mi vészhelyzet esetén akár szuper gyorsan kiszállunk hozzád, és elhárítjuk a bajt!

Kérj itt visszahívást!

Szakembereink Budapest és Pest megyében vállalják bárminemű víz-, gáz- és fűtésszerelési munka elvégzését ügyfeleinknek.

Hívjon minket az alábbi településekről bizalommal:

Abony, Acsa, Albertirsa, Alsónémedi, Apaj, Áporka, Aszód, Bag, Bénye, Bernecebaráti, Biatorbágy, Budajenő, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Budapest, Bugyi, Cegléd, Ceglédbercel, Csemő, Csévharaszt, Csobánka, Csomád, Csömör, Csörög, Csővár, Dabas, Dánszentmiklós, Dány, Délegyháza, Diósd, Domony, Dömsöd, Dunabogdány, Dunaharaszti, Dunakeszi, Dunavarsány, Ecser, Érd, Erdőkertes, Farmos, Felsőpakony, Fót, Galgagyörk, Galgahéviz, Galgamácsa, Göd, Gödöllő, Gomba, Gyál, Gyömrő, Halásztelek, Herceghalom, Hernád, Hévizgyörk, Iklad, Inárcs, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Isaszeg, Jászkarajenő, Kakucs, Kartal, Káva, Kemence, Kerepes, Kiskunlacháza, Kismaros, Kisnémedi, Kisoroszi, Kistarcsa, Kocsér, Kőröstetétlen, Kosd, Kóka, Kóspallag, Leányfalu, Letkés, Lórév, Maglód, Majosháza, Makád, Márianosztra, Mende, Mikebuda, Mogyoród, Monor, Nagybörzsöny, Nagykáta, Nagykőrös, Nagykovácsi, Nagymaros, Nagytarcsa, Nyáregyháza, Nyársapát, Őrbottyán, Örkény, Pánd, Páty, Pécel, Penc, Perbál, Perőcsény, Péteri, Pilis, Pilisborosjenő, Piliscsaba, Pilisjászfalu, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pilisvörösvár, Pomáz, Püspökhatvan, Püspökszilágy, Pusztavacs, Pusztazámor, Pócsmegyer, Ráckeve, Rád, Remeteszőlős, Solymár, Sülysáp, Szada, Százhalombatta, Szentendre, Szentlőrinckáta, Szentmártonkáta, Szigetbecse, Szigetcsép, Szigethalom, Szigetmonostor, Szigetszentmárton, Szigetszentmiklós, Szigetújfalu, Szob, Sződ, Sződliget, Szokolya, Sóskút, Táborfalva, Tahitótfalu, Taksony, Tápióbicske, Tápiógyörgye, Tápióság, Tápiószecső, Tápiószele, Tápiószentmárton, Tápiószőlős, Tárnok, Tatárszentgyörgy, Telki, Tésa, Tinnye, Tök, Tököl, Törökbálint, Törtel, Tura, Tóalmás, Újhartyán, Újlengyel, Újszilvás, Üllő, Úri, Üröm, Vác, Vácduka, Vácegres, Váchartyán, Váckisújfalu, Vácrátót, Vácszentlászló, Valkó, Vámosmikola, Vasad, Vecsés, Veresegyház, Verőce, Verseg, Visegrád, Zebegény, Zsámbék, Zsámbok, Ócsa
T

gyártók