+36 20 350 1350 +(36) 1-343-9991
Több mint 30 év szakmai tapasztalat – 0-24 órás ügyeleti szolgálat – akár 1 órán belüli kiszállás

Vízvezeték szerelő, vízszerelő feladatok

A vízvezeték szerelés egyike azon szakmáknak, melyek nagyon régóta, egészen az ókori Róma óta velünk vannak.

Ha megnézzük akár csak az angol „plumber” kifejezést, rögtön szembe ötlik: a szó gyökere a latin plumbum-ból ered, ami ólmot jelent.

Mindez azért, mert a római birodalomban az első vízvezeték-szerelők ólom csöveket használtak a folyóvíz elvezetésére a házakban, épületekben.

Megjelenésük egyidős az első vízvezetékekével, amiket aquaduct-nak, vízhídnak hívtak, és amelyekből az egykori birodalom területén ma is számos helyen megfigyelhetőek, romos állapotban.

Maga a foglalkozás azóta sem változott sokat, hiszen a lényeg továbbra is ugyanaz: a központi vízhálózatból a lakóépületekbe vezetni a vizet, valamint a lakáson belül megoldani, hogy ahol kell, ott follyon, illetve lefollyon.

Azt hihetnénk, hogy ez nem valami bonyolult, de nem véletlenül tanulják a szakemberek hosszú éveken keresztül a mesterségét.

Precíz mérések, illesztések szükségesek, ugyanis nyomás alatt lévő folyadék lévén a víz rögtön megtalálja a legkisebb rést is, és szivárogni kezd.

Komoly károkat tud okozni egy épületben a vízvezeték-rendszeri meghibásodás, ezért nem érdemes félmegoldásokban gondolkodni.

A vízvezeték szerelő, vízszerelő munkája

Mindenek előtt azért érdemes tisztázni, hogy mivel is foglalkozik a vízszerelő, mert így nem történik majd tévedés, nem hívsz ilyen szakembert olyan munkához, ami nem rá tartozik.

A vízvezeték szerelő, mint arról korábban már szót ejtettünk, a folyóvízzel kapcsolatos szerelési feladatokat tanulja és alkalmazza akár kiépítés, akár javítás szintjén.

Ha tehát a fűtésrendszereddel, radiátoraiddal van gond, akkor fűtésszerelőt hívj, ellenben ha például csőtörést tapasztalsz, netán nem boldogulsz egy csap, vagy bármilyen egyéb berendezés bekötésével, vagy éppen az új házad vízhálózatát építtetnéd ki, akkor vízszerelőhöz kell, hogy fordulj.

Vagyis onnantól kezdve, hogy a főnyomócsőre rácsatlakozik a lakásba vezető fő cső, egészen addig, amíg a megnyitott csapból elkezd folyni a víz, az a vízvezeték szerelő munkája.

De ide tartozik a csapok, csaptelepek felszerelése és bekötése, a WC csatornahálózatra kötése, sőt, adott esetben akár a mosdó vagy a vécécsésze beszerelése is.

Ha tehát nem boldogulsz a vízcsövek, vízvezetékek csatlakozásával, csap felszerelésével, vagy bármi mással, aminek folyóvízhez vagy csatornához van köze, akkor mindenképpen hívj vízszerelőt!

Vízszerelési hibák és következményeik

Amennyiben a vízhálózat szerelése közben mulasztás történt, az súlyos következményekkel járhat nem csak a vízszámla, de akár az egész épület szempontjából.

Sőt, nem is kell, hogy emberi hiba okozza, bőven elég, ha a rendszer elöregszik, és a korróziónak, vagy a nem megfelelő használatnak köszönhetően történik a baj.

Az épületeknek minden tekintetben ellensége a víz, akár felülről érkezik, akár alulról.

A falak, sőt, régebbi házak esetén akár az alap is veszélyeztetve lehet, ha folyamatos szivárgás van, ugyanis mind a vakolat, mind pedig a döngölt agyag, vályog, de még a habarcs is fellazul, veszélyessé válik a nedvességtől.

Egyszeri elázással még nincs gond, ha van lehetősége kiszáradni, viszont egy burkolat alatt történt, szabad szemmel láthatatlan ázás, amit például csőrepedés, csőtörés okoz, már igen veszélyes lehet.

Mindamellett, hogy az említett szerkezeti problémák jelentkezhetnek, további egészségügyi gondokat is okozhat a folyamatos pára, ami dohosodáshoz, penészedéshez vezet.

Ha pedig már láthatóan nedvesedik a fal, folyik a víz a burkolat mögül, vagy szól az alsó szomszéd, hogy csöpögés van, akkor nincs mit tenni, azonnal el kell zárni a főcsapot és vízszerelőt hívni.

Ha vízszerelőre van szükséged, ránk számíthatsz!

Ha érzékeled, hogy a fentiek közül bármelyik is jelentkezik, sőt, ami még rosszabb: ha nincs látható jele, de folyamatosan pörög a vízóra, akkor ne habozz, és keress fel minket bátran!

A vízvezetékekkel, vízszereléssel kapcsolatosan is jó néhány év szakmai tapasztalata van a hátunk mögött, így kevés az olyan kacifántos helyzet, amit még nem láttunk.

Profi felderítő felszerelésünkkel és minden szakmai felkészültségünkkel érkezünk ki hozzád, hogy utána járjunk: hol is lehet a szivárgás, és mennyire rossz a helyzet.

Ne várd meg, hogy a lakásod, házad szerkezetileg meggyengüljön, és azt se, hogy az alsó szomszéd perrel fenyegetőzzön.

Az általunk végzett javítási munkák után adott számlát a legtöbb biztosító elfogadja, így ha ki is ütközik a baj, hozzánk nyugalommal fordulhatsz.

Hívj minket telefonon már akkor is, ha csak gyanús a helyzet, hiszen lehetséges, hogy így egy sokkal nagyobb galibát sikerül megelőzni!

Munkatársaink folyamatosan várják hívásodat, sőt, vészhelyzet esetén akár extra gyorsan is ki tudunk szállni hozzád!

Keress minket telefonon vízvezeték szerelési ügyekben akár már most!

Kérj itt visszahívást!

Szakembereink Budapest és Pest megyében vállalják bárminemű víz-, gáz- és fűtésszerelési munka elvégzését ügyfeleinknek.

Hívjon minket az alábbi településekről bizalommal:

Abony, Acsa, Albertirsa, Alsónémedi, Apaj, Áporka, Aszód, Bag, Bénye, Bernecebaráti, Biatorbágy, Budajenő, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Budapest, Bugyi, Cegléd, Ceglédbercel, Csemő, Csévharaszt, Csobánka, Csomád, Csömör, Csörög, Csővár, Dabas, Dánszentmiklós, Dány, Délegyháza, Diósd, Domony, Dömsöd, Dunabogdány, Dunaharaszti, Dunakeszi, Dunavarsány, Ecser, Érd, Erdőkertes, Farmos, Felsőpakony, Fót, Galgagyörk, Galgahéviz, Galgamácsa, Göd, Gödöllő, Gomba, Gyál, Gyömrő, Halásztelek, Herceghalom, Hernád, Hévizgyörk, Iklad, Inárcs, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Isaszeg, Jászkarajenő, Kakucs, Kartal, Káva, Kemence, Kerepes, Kiskunlacháza, Kismaros, Kisnémedi, Kisoroszi, Kistarcsa, Kocsér, Kőröstetétlen, Kosd, Kóka, Kóspallag, Leányfalu, Letkés, Lórév, Maglód, Majosháza, Makád, Márianosztra, Mende, Mikebuda, Mogyoród, Monor, Nagybörzsöny, Nagykáta, Nagykőrös, Nagykovácsi, Nagymaros, Nagytarcsa, Nyáregyháza, Nyársapát, Őrbottyán, Örkény, Pánd, Páty, Pécel, Penc, Perbál, Perőcsény, Péteri, Pilis, Pilisborosjenő, Piliscsaba, Pilisjászfalu, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pilisvörösvár, Pomáz, Püspökhatvan, Püspökszilágy, Pusztavacs, Pusztazámor, Pócsmegyer, Ráckeve, Rád, Remeteszőlős, Solymár, Sülysáp, Szada, Százhalombatta, Szentendre, Szentlőrinckáta, Szentmártonkáta, Szigetbecse, Szigetcsép, Szigethalom, Szigetmonostor, Szigetszentmárton, Szigetszentmiklós, Szigetújfalu, Szob, Sződ, Sződliget, Szokolya, Sóskút, Táborfalva, Tahitótfalu, Taksony, Tápióbicske, Tápiógyörgye, Tápióság, Tápiószecső, Tápiószele, Tápiószentmárton, Tápiószőlős, Tárnok, Tatárszentgyörgy, Telki, Tésa, Tinnye, Tök, Tököl, Törökbálint, Törtel, Tura, Tóalmás, Újhartyán, Újlengyel, Újszilvás, Üllő, Úri, Üröm, Vác, Vácduka, Vácegres, Váchartyán, Váckisújfalu, Vácrátót, Vácszentlászló, Valkó, Vámosmikola, Vasad, Vecsés, Veresegyház, Verőce, Verseg, Visegrád, Zebegény, Zsámbék, Zsámbok, Ócsa
T

gyártók